facebook

У Мінкультури хочуть ввести ліцензії на імпорт книг

Міністр культури України В’ячеслав Кириленко вважає, що необхідно ввести ліцензії на імпорт книг.

1601308




Про це він заявив на засіданні Міжвідомчої комісії з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження.

За словами Кириленка, ліцензування імпорту книжкової продукції дозволить захистити український книжковий ринок від російської літератури, що “пропагує зневагу і ненависть до України, що розпалює міжнаціональну ворожнечу, що вихваляє армію і силові структури РФ”.

“З усіх економічних методів підтримки найбільш реалістичним і доцільним є ліцензування імпорту книг. Вся антиукраїнська література, яка масово виробляється в Росії, не повинна мати доступу на наш ринок”, – сказав Кириленко.

“Книг, які розпалюють міжнаціональну ворожнечу, не повинно бути ні в одному українському магазині”, – наголосив він.

Найближчим часом буде запропонований конкретний механізм ліцензування, яке в будь-якому випадку буде носити тільки тимчасовий характер. На обговорення буде винесено пропозицію так званого “автоматичного ліцензування”. При такому підході орган протягом 20 днів після звернення імпортера повинен буде надати відповідну ліцензію, якщо спеціально створенаекспертна рада не надасть негативного висновку. Як пояснив видавець Дмитро Капранов, такий механізм “дозволить уберегти наш ринок від відверто шкідливих книг”.

Крім того, за підсумками засідання Кириленко доручив внести пропозиції з пільгового кредитування книговидавців та введенню пільгових орендних ставок для книгорозповсюджувачів.

Як раніше повідомлялося, українці сильно змінили свої читацькі уподобання.

Російська література близька до можливої ??«смерті» – Foreign Policy
За матеріалами: УНИАН

Читайте також:  На "стометрівці" з'явиться перший мурал. ПРОЕКТ

Шукайте деталі в групі Facebook