facebook

Рос-ЗМІ: «План Новоросія», який придумало воно(!) – російська інтервенція!!!

Зіставляючи протилежні оцінки подій в Україні: громадянська війна або інтервенція



, дехто стверджує, що істина посередині. Але хоча у плетиві цих подій присутнє і те і інше, істина розташовується далеко від середини. Багатостороння (не одна тільки військова) російська інтервенція – зовсім не тільки «спусковий гачок», «обгортка». Вона – суть і головна перешкода на шляху розв’язання кризи.

Вибір, який нав’язують Києву ватажки «ополченців» і російські політики, такий: або надаєте нам право вето у вирішенні всіх основних питань державного будівництва в Україні та її зовнішньополітичної орієнтації, або – отримаєте громадянську війну. Ця пропозиція має мало спільного з інтересами корінного населення східних регіонів, яке після всіх нелюдських страждань, що випали на його долю, підтримає будь-кого, хто зупинить війну. Але за таким квазікомпромісом чітко вимальовується інтерес сусідньої держави.

Воно (путін – ред.) спочатку, при вирішальному внеску власних збройних формувань здійснило відбирання Криму, а потім забезпечило перевагу силам, що опанували “владою” на Донбасі.

«План Новоросії» (читай план російського “наполеончика” – ред.), мабуть, полягав у виведенні з-під влади Києва кількох областей півдня і сходу України. Але зуміли реалізувати його лише на частині території Донбасу. Двічі – у березні і в серпні 2014 значна підтримка з росії зумовила тут перелом у ході подій на користь сепаратистів.

Щоб зупинити подальше погіршення військово-політичної ситуації, знадобилися екстраординарні зусилля європейської дипломатії. Так з’явилися останні Мінські угоди, які самопроголошені «республіки» відразу ж порушили, захопивши Дебальцеве і пригрозивши подальшої експансією. Ролі розподілені: “влади”, які утвердилися на Донбасі, демонструють упевненість у власних силах і навіть дозволяють собі «непослух» рекомендаціям про стриманість, з якими часом виступає кремль. Він (“главарь” кремля – ред.) же, а не «вчорашні шахтарі і трактористи», гарантує військові, матеріальні та політичні умови їх недоторканності.
Джерело – http://novayagazeta.livejournal.com/2928278.html

Читайте також:  Це оголошення порвало весь Донецьк! (Фото)

Шукайте деталі в групі Facebook