facebook

На Прикарпатті затримали четверо грузинів, котрі обкрадали квартири (фото)

Вчора, 19 жовтня зловмисники проникли до квартири жителя м. Бурштин Галицького району звідки викрали 250 доларів США та золоті вироби.

Дорогою до Івано-Франківська, під час пересування їх на легковому автомобілі, підозрюваних затримали правоохоронці. В Івано-Франківській області кількість квартирних крадіжок почастішала наприкінці літа. Працівники кримінальної поліції розпочали комплекс оперативно-пошукових заходів, спрямованих на встановлення осіб зловмисників, пише Фіртка із посиланням на прес-службу облансої поліції.

np4_nCHyJ4E

Невдовзі оперативники одержали обґрунтовані докази, що до вчинення квартирних крадіжок на Прикарпатті причетні гастролери із Грузії. Правоохоронці почали відслідковувати дії злочинців поки на останній, вчиненій ними крадіжці у Бурштині, не затримали зловмисників практично «на гарячому».

19 жовтня опівдні у поліцію повідомили, що в житловому будинку в м. Бурштин в одній із квартир відчинені двері. Виїздом на місце події працівники слідчо-оперативної групи встановили, що зловмисники проникли до помешкання шляхом злому серцевини замка вхідних дверей та викрали 250 доларів США, два золоті ланцюжки, кулон, обручку та жіночий перстень.

Як прокоментував цю подію заступник начальника ГУНП в Івано-Франківській області полковник поліції Ігор Баб’юк:



«Одразу після вчинення злочину було організовано групу затримання. Під час переслідування були зупинені та затримані підозрювані особи. При них виявлені речові докази, викрадені з цієї квартири. Цікаво що злочинці, окрім викрадення коштовних речей, полюбляли парфуми як жіночі так і чоловічі, чим характерні злочини причетності до крадіжок саме кавказців. Продовжуються слідчо-оперативні заходи щодо причетності цих громадян до інших таких злочинів».

Правоохоронці затримали підозрюваних у скоєнні вказаної квартирної крадіжки в порядку ст.208 КПК України. Це чотири громадяни Грузії 1965, 1970, 1977, 1979 років народження. Вирішується питання про оголошення підозри вказаним особам та обрання міри запобіжного заходу. Розпочато досудове розслідування за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.185 (крадіжка з проникненням у житло, інше приміщення, яке карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Читайте також:  На Прикарпатті під час святкування випускного сталося масове отруєння

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.