facebook

У Нацбанку розповіли, як будуть реформувати фінсектор

Реформа НБУ буде впроваджуватися у всіх сегментах фінансового ринку.

1601716




Національний банк України оприлюднив Комплексну програму розвитку фінансового ринку України на 2015-2020 роки. Про це йдеться в повідомленні регулятора на сторінці в Facebook.

“Комплексна програма передбачає забезпечення сталого розвитку фінансового ринку, в тому числі, шляхом досягнення рівня і вимог Європейського Союзу в цьому напрямку”, – йдеться в повідомленні.

Регулятор відзначає, що проект винесено на публічне обговорення в період до 1 квітня. Затвердження комплексної програми планується на засіданні Національної ради реформ.

Реформа впроваджується в усіх сегментах фінансового ринку: банківській системі, ринку небанківських фінансових установ та фондового ринку, тощо.

Проектом передбачені заходи, спрямовані на комплексне реформування фінансового ринку: лібералізація фінансового ринку і стимулювання рівної конкуренції;подолання наслідків кризи, консолідація ринків та їх інфраструктури; незалежні та ефективні регулятори;підвищення прозорості та стандартів розкриття інформації як регуляторами, так і учасниками ринку.

План реформ розробляли представники центрального банку, Міністерства фінансів, Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, Нацкомісії, що здійснює держурегулювання у сфері ринків фінансових послуг, а також представниками Незалежної асоціації банків України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Як повідомлялося, напередодні Нацбанк змінив порядок встановлення офіційного курсу і механізм його розрахунку.

Нацбанк припинив карбувати монети номіналом до гривні – ЗМІ

Читайте також:  В Україну з-за кордону хлинув потік б/у іномарок

Шукайте деталі в групі Facebook