facebook

За два місяці збитки українських банків збільшилися в 3,5 рази

1601020




За два місяці українські банки зазнали більших збитків, ніж за весь минулий рік.

Збитки українських банків за січень-лютий 2015 склали майже 75 мільярдів гривень, повідомляє прес-служба Національного банку України.

“За січень-лютий цього року банки України отримали збитки обсягом 74500 млн грн. внаслідок знецінення гривні та необхідності формувати резерви за кредитами позичальників, платоспроможність яких погіршилася, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що збиткова діяльність банків призвела до зменшення їх регулятивного капіталу на 71,3 млрд грн. з початку року і до погіршення значення інших економічних нормативів і показників діяльності банків.

Нагадаємо, за 11 місяців попереднього року збитки українських банків зросли до 22,4 млрд грн, зокрема, тільки в листопаді сума збитків сягнула 8923 млн грн. При цьому, за даними НБУ, збитки українських банків в січні 2015 склали 8,5 млрд гривень.

Як повідомляв Кореспондент.net, агентство Moody’s знизило рейтинги провідних українських банків. В цілому, перегляд проведений щодо ПриватБанку, Ощадбанку, Укрексімбанку, Промінвестбанку, Сбербанку Росії.

Корреспондент: Як вижити банківській системі

Читайте також:  Дефолту в Україні не буде: кредитори вирішили піти назустріч Києву

Шукайте деталі в групі Facebook