facebook

Церква винесла дивний вирок гулящому священику з Тернополя

Архієпископа Мстислава не усунули від служби, а відправили в інший монастир.
Архієрейський собор УАПЦ не відсторонив від посади і не заборонив богослужіння єпископу Мстиславу і його клірикам, які влаштували п’яну бійку в нічному клубі Тернополя.

b4cc00934e4062dae230b98869f96eeb

Як пише styler, про це сказано в сюжеті ТСН.

Зараз в даний момент своєю негідною поведінкою вибачаюся перед віруючими, прошу вибачення перед Богом. Предстоятель попросив вибачення за мене, і я прошу вибачення за себе, що моя негідна поведінка когось ввела в зневіру. А все інше – після рішення комісії.

– розповів архієпископ Мстислав про свій нічний загул.

Про деталі бійки в барі він розповідати не захотів.

Перегляньте відео – будете бачити. Я все покірно приймаю, так як годиться. Згідно з канонами і так, як вирішить Архієрейський собор. Вже не такий я поганий, як мене розмалювали.


– зазначив він.

За підсумками інциденту архієпископа Мстислава направили в один з чоловічих монастирів УАПЦ. Хоча згідно з правилами Святих Апостолів він повинен бути відсторонений від служіння і зняти сан, не кажучи вже про кримінальне покарання.

Отже, Архієрейський собор УАПЦ повинен був присудити заборону єпископу Мстиславу і його клірикам у священнослужінні. Як мінімум, як запобіжний засіб досудового характеру. Проте, прийняв розмите рішення. Бо надіслати ченця в монастир – це все одно, що покарати священика читанням Біблії.

– сказано в сюжеті.

Читайте також:  Свячена вода не допоможе, якщо люди не змінюватимуться: як потрібно освячувати свої душі і помешкання чудодійною свяченою водою

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.