facebook

У що насправді ми закохуємося?

Для взаємної симпатії між чоловіком і жінкою зовнішність, виявляється, не так вже й важлива. Набагато більше значення мають запахи тіла і поту!

Вміщені в запаху поту чоловічі або жіночі статеві гормони впливають на рівні підсвідомості, тому люди не віддають собі звіту, чому так притягує саме ця людина.

a8f5536399f84b0332f9e9bb00139fa3

Як з’ясували дослідники Віденського інституту функціональної топографії головного мозку, запах поту може сказати дуже багато про людину та її фізіологічні особливості.

По-перше, він корелює з пропорціями тіла і особи, які демонструють, що дана особа перспективна з генетичної точки зору і здатна дати сильне потомство (або навпаки).

По-друге, запах поту відображає так званий комплекс гістосумісності – важливу індивідуальну особливість, що сформувалася в процесі еволюції, яка характеризує імунні показники, в тому числі опірність інфекційних і паразитарних захворювань.


Картинки по запросу приятный запах

Згідно з результатами досліджень, потенційні статеві партнери сподобаються один одному і зможуть утворити стійку пару, якщо їх комплекси гістосумісності не ідентичні один одному.

Читайте також:  "Штам "Дельта" готує подвійний удар вже взимку, медики нажахані даними": лікар про масштаб загрози вірусу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.