facebook

Головним спонсором «Свободи» виявився львівський пенсіонер

Майже третину партійного бюджету склали пожертви 75-річного Ярослава Пелешака.

Головним спонсором «Свободи» виявився львівський пенсіонер, екс-депутат Львівської міськради 75-річний Ярослав Пелешак. За інформацією аналітиків руху ЧЕСНО, Ярослав Пелешак пожертвував майже третину з піврічного бюджету партії.

1408134

За півроку 2016 року «Свобода» витратила майже 2,4 млн грн. Більше 761 тис. грн з цієї суми пожертвував Ярослав Пелешак.

«На парламентських виборах у 2014 році той, хто зараз особисто стільки жертвує партії, був не надто важливий. Його запроторили у список під заздалегідь непрохідним номером 64. Навіть у 2007 році Пелешак мав у партії кращі позиції. Балотувався у списку під 41 номером. Тоді працював головним бухгалтером західної філії ДП «Укроборонресурси». Двічі на громадських засадах значився помічником нардепів – Олега Тягнибока та Руслана Кошулинського», – йдеться у дослідженні аналітиків ЧЕСНО, опублікованому 31 жовтня.

У 2010 році Ярослав Пелешак став депутатом Львівської міськради, в якій працював у бюджетній комісії. На місцевих виборах 2015 року він вже не балотувався ні до міськради, ні до облради.

Цікаво, що зарплату у партії Ярослав Пелешак отримує зі своїх же пожертв – за шість місяців 2016 року він отримав майже 75 тис. грн. Ще близько 8 тис. грн йому виплатили на оздоровлення і 1,5 тис. грн – на відрядження.

Із коштів Ярослава Пелешака платять також і зарплати керівникам «Свободи». Наприклад, Олег Тягнибок за півроку отримав понад 80 тис. грн, а екс-міністр екології Андрій Мохник – більше 8 тис. грн. Загалом на зарплату «свободівцям» за півроку перерахували 180 тис. грн. Водночас понад 556 тис. грн партія витратила на страхування 14 своїх депутатів різного рівня.

Читайте також:  На Франківщині 12 тисяч виборців підтримали проросійські партії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.