facebook

У Франківську на вулиці Бельведерській облаштовують транспортну розв’язку (відео)

В кращих традиціях Європи. На Бельведерській вулиці облаштовують нову транспортну розв’язку.

Згідно з голладським підходом до будівництва дорожньої інфраструктури. Йдеться про рівноправне співвідношення простору для всіх учасників дорожнього руху: пішоходів, велосипедистів та автомобілістів. Відтак, на Бельведерський вулиці з’являться так звані “правильні” Т-подібні переходи, аноансують в комунальному Департаменті.

dorogy

А на перехресті комунальники мають намір облаштувати кільцеву розв’язку нового типу. За задумомом комунальників, вона згодом з’єднає Південний і Північний Бульвари. Про це пишуть Версії з посиланням на Вежу.

Вперше голландський підхід до організації дорожнього руху застосували львівські проектанти. Інтермодальне планування вулиці перейняли і фахівці галузевого Департаменту. Згідно з проектом на Бельведерській вулиці педбачені також велодоріжки по обидва боки проїзджої частини, широкі тротуари та зелені зони. Підрядники облаштують тут і заїздні кишені для зупинок громадського транспорту та автомобільну парковку.

Адже завдяки правильної організації вуличного простору залежить рівень безпеки на дорозі, кажуть фахівці. Наслідуючи європейську практику спорудження доріг в місті, розвивається і велоінфранструктура.

Мешканці міста пам’ятають не лише колишню назву Бельведерської вулиці, але й чи не кожну яму і вибоїну на дорозі.

Нещодавно комунальники повністю замінили асфальтне покриття на Бельведерській. Цього року заплановано завершити благоустрій лише пішохідної зони вздовж вулиці. Доки сприятимуть погодні умови.


Читайте також:  Коронавірус: лікарні в Івано-Франківську переповнені

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.