facebook

П’ять годин у “швидкій”: тяжкохворого ветерана у Франківську не хотіли приймати лікарні. ВІДЕО

Тяжкохворий 85-літній дідусь ледь не помер у “швидкій” Івано-Франківська.


В Івано-Франківську сім’я ветерана звинувачує медиків у порушенні клятви Гіппократа і має намір звертатися в прокуратуру. Тяжкохворого старенького відмовлялися приймати у лікарнях.

123435

85-річного чоловіка з гострим плевритом та серцевою недостатністю відправили геть з Івано-Франківської обласної лікарні. Мовляв, не їхній пацієнт – у лікувальному закладі немає спеціалізованого кардіологічного та пульмонологічного відділень.

Коли дідуся доставили в обласний пульмонологічний центр, історія повторилася.

“Ми сказали, що з лікарні нікуди не поїдемо і будемо звертатися до правоохоронних органів, – розповідає донька хворого Галина Белей. – Сказали: якщо ніхто не буде його брати, то нехай своїми руками виносять ветерана війни на вулицю…”

У машині “швидкої” чоловік у важкому стані, який вже кілька днів не їв і не пив, провів 5 годин, доки його прийняли в обласний фтизіопульмонологічний центр. Хоч якраз в цьому лікувальному закладі не надають ургентну (термінову) допомогу в гострих станах, а лише проводять планове лікування за направленнями зі спеціалізованої поліклініки.

На цей час за наказом Департаменту охорони здоров’я ОДА створена комісія, яка має з’ясувати, на якому етапі була порушена лікарська етика.

“Розіслали запити в усі лікувальні установи, причетні до інциденту”, – повідомила спеціаліст Депараменту Лідія Боришкевич.

Родичі пенсіонера-ветерана налаштовані домагатися покарання медиків – за невиконання професійних обов’язків, йдеться в сюжеті ТРК “Україна”.

 

Читайте також:  Вирок лікаря був остаточним і страшним – oнкoлoгія...

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.