facebook

Порошенко пропонує ВР збільшити чисельність ЗСУ до 250 тис. людей – законопроект

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради України проект закону про чисельність Збройних сил України, яким збільшив граничну чисельність Збройних сил України до 250 тис. людей, зокрема 204 тис. військовослужбовців.

ato2



Як повідомляється на офіційному сайті українського парламенту, законопроект зареєстровано під №2269 у понеділок і передано на розгляд керівництва.

Крім того, як зазначено в тексті законопроекту, “в особливий період чисельність Збройних сил України збільшується на кількість особового складу, призваного на військову службу на виконання указів президента України про мобілізацію, затверджених законами України”.

У пояснювальній записці до президентського законопроекту зазначено, що збільшення кількості ЗСУ необхідне для забезпечення виконання ними своїх функцій щодо оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності.

“Верховною Радою України була затверджена чисельність ЗСУ у 2012 році у межах 184 тис. осіб. З початком особливого періоду, враховуючи загрози національній безпеці України у воєнній сфері, які носять довгостроковий характер, у ЗСУ формуються два управління оперативних командувань, 11 бригад, 4 полки, 18 батальйонів, 16 окремих рот і 13 взводів різного призначення”, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Згідно з інформацією, для своєчасного розгортання визначеного угруповання військ ЗСУ необхідно утримувати в чисельності 250 тис. осіб.

“Крім того, чисельність особового складу ЗСУ в особливий період не є сталою та постійно змінюється відповідно до змін воєнно-політичної обстановки в залежності від прийнятих рішень та проведених заходів мобілізації. Тому чисельність ЗСУ в особливий період пропонується збільшити на кількість особового складу, призваного на військову службу під час мобілізації”, – сказано в пояснювальній записці.

Як повідомлялося, раніше президент заявляв, що у 2015 році чисельність ЗСУ буде доведено до 250 тис. людей. “Уже цього року ми плануємо довести чисельність Збройних сил України до 250 тис.”, – заявив глава держави.

Читайте також:  До якого числа карантин в Україні: у Зеленського назвали можливу дату

Окрім цього, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді збільшити чисельність особового складу Збройних сил до 250 тис. людей. “Уряд України вносить до парламенту закон про збільшення загальної кількості Збройних сил України. Ми пропонуємо встановити чисельність Збройних сил України у кількості 250 тис. людей, це збільшення на 68 тисяч людей”, – сказав він, відкриваючи засідання уряду в середу. За словами прем’єра, це збільшення передбачає, що у ЗСУ буде 204 тис. військовослужбовців.

Шукайте деталі в групі Facebook