facebook

Кабмін змінив споживчий кошик (список товарів)

Змінився склад наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг для основних соціальних і демографічних груп населення, на основі яких визначається величина прожиткового мінімуму, повідомляє УНІАН.

bd731322a339d7f82ce2fc0b3c7f4d65

«Урядовим рішенням збільшені обсяги споживання деяких продуктів харчування (крупи, м’ясо, фрукти), збільшено кількість окремих товарних позицій в наборах непродовольчих товарів (одяг, взуття) і скорочені терміни їх використання.

Переглянуті також набори предметів першої необхідності, санітарії та ліків, житлово-комунальних послуг і послуг зв’язку», – вказується в повідомленні.

Згідно із зазначеними списками продуктів, працездатна людина в рік споживає 4 кг макаронних виробів,



при цьому споживання житнього хліба оцінюється в 39 кг, а пшеничного – в 62 кг.

На думку уряду, середньостатистичний українець з’їдає 2,5 кг рису, 1 кг пшона, 2 кг гречки і 1,1 кг вівсянки в рік.
chem_polezni_celnie_krupi

Споживання картоплі оцінено в 95 кг в рік, помідорів і огірків – 25 кг в цілому, свіжих фруктів і ягід – в 60 кг.

Крім того, українець має споживати 24 кг цукру на рік, 7 літрів соняшникової олії і 2 кг маргарину. Річне споживання м’ясавключає 16 кг яловичини, 8 кг свинини, 14 кг м’яса птиці, 2 кг сала і 9 кг ковбас. При цьому свіжа і морожена риба вказується в розрахунку 7 кг в рік.

З молочних продуктів працездатний українець має споживати 60 л молока, 60 л кефіру і ряжанка, 5 кг вершкового масла і 3,5 кг твердого сиру. Споживання яєць оцінено в 220 штук на рік.

537030

Стосовно непродовольчих товарів, то для працевлаштованої жінки передбачено шість трусів на рік, без роботи – така ж кількість вже на два роки. Працездатним чоловікам пропонують цілий квартал носити одні труси, а шкарпетки – місяць.

Читайте також:  Дорогу з Івано-Франківська до Львова продовжує засипати снігом (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.