facebook

У Росії хочуть заборонити грошові перекази в Україну

Депутат від “Єдиної Росії” Владислав Резник вніс до Держдуми законопроект, який дозволяє заборонити грошові перекази з території Росії в Україну, що здійснюються за допомогою іноземних платіжних систем.

Це випливає з бази даних нижньої палати парламенту.

9231

Документ встановлює заборону на здійснення транскордонних переказів без відкриття банківського рахунку поза рамками платіжних систем, з метою забезпечення прав і законних інтересів учасників даних правовідносин на території РФ.

У разі введення іноземною державою обмежень на використання на його території платіжних послуг, що надаються російськими операторами, законопроект забороняє здійснювати грошові перекази, в тому числі електронні, з Росії в таку державу з використанням іноземних платіжних систем.

У разі порушення даного обмеження Банк Росії зможе стягнути штраф за здійснення такого переказу з особи в розмірі зробленого платежу.

“Законопроект спрямований на усунення негативних наслідків заборони на діяльність російських платіжних систем на території України, введеної 17 жовтня 2016 року”, – пояснює Резник.

Він звертає увагу, що встановлення цієї заборони призвело до обмеження конкуренції на російському ринку платіжних послуг, що здійснюються у вигляді транскордонних переказів грошових коштів без відкриття рахунку, на користь іноземних платіжних систем.

Нагадаємо, Україна в жовтні розширила санкції щодо Росії, заборонивши діяльність на своїй території низки російських платіжних систем.

Під санкції потрапили платіжна система “Колібрі”, якою управляє “Сбєрбанк”, “Золота корона” (РНКО “Платіжний центр”), “Юністрім” (банк “Юністрім”), “Міжнародні грошові перекази Лідер” (НКО АТ “Лідер”), Anelik (банк “Анелік РУ”), Blizko (“Связь-Банк”).

Читайте також:  Поприбирала і “прибрала”:14-річна внучка зарізала свою бабусю через “неякісне” прибирання в кімнаті

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.