facebook

Страву від очільника Івано-Франківська продали на благодійному аукціоні за 1200 гривень (фото, відео)

9 листопада, міський голова Івано-Франківська вирішив змінити робочу обстановку та випробувати себе в ролі су-шефа на кухні.

Руслан Марцінків став першим і почесним гостем соціального проекту «Смакуємо з …» в Panorama Pub Internationale, що знаходиться на Північному бульварі. З допомогою шеф-кухаря закладу Руслана Гоменюка він приготував стейк Шатобріан на «подушці» з курячого паштету під соусом «Гуакамоле» та з овочами гриль.

-DYnqhR9epo

 

Запрошені гості мали змогу пізнати очільника міста з нового боку та поспілкуватися з ним на кулінарні теми. І не тільки. Так, в процесі приготування страви Руслан Марцінків зізнався, що це його дебют на кухні, адже вдома він не готує взагалі. Цей факт підтвердила і присутня на заході дружина Оксана Марцінків. Також міський голова розповів, що в дитинстві любив ласувати молодою картоплею з кислим молоком, яку готувала його бабуся. Смачно поїсти любить і зараз, але якусь особливу страву виокремити не може. Каже, що головне – їх добрий смак і вдале приготування. І щоб не було запаху калини, бо його він терпіти не може.

Страва, над якою «чаклував» Руслан Марцінків цього вечора, була продана на благодійному аукціоні. За неї виручили 1200 гривень. Ще чотири «копії» були продані по 300 гривень кожна. Ці гроші та частина коштів від замовлень в закладі у цей вечір  будуть направлені на допомогу онкохворим дітям.

Наприкінці заходу міський голова охоче фотографувався з присутніми гостями та ділився враженнями від свого «кулінарного випробування».

«Дякую всім за те, що ми це зробили», – підсумував мер.

Додамо, що «Смакуємо з …» – соціальний проект, який має на меті знайомство мешканців міста з відомими людьми: політичними діячами, творчими особистостями та спортсменами. В дружній та теплій атмосфері гості матимуть змогу обмінятися кулінарним досвідом, поспілкуватися та зробити благодійний внесок.

«Ми всі в душі гурмани, любимо куховарити для близьких людей та наших родин», – каже організатор заходу Світлана Пуйда.

Для читачів Стику пропонуємо рецепт страви від міського голови, щоб приготувати шатобріан з овочами гриль в домашніх умовах.

Інгредієнти:

Яловича вирізка – 200 г
Кукурудза – 1 шт.
Хурма – 1 шт.
Рослинна олія
Сіль та перець – до смаку

Для курячого паштету потрібні:

Печінка куряча – 100 г
Філе куряче – 50 г
Цибуля ріпчаста – 50 г
Морква – 50 г
Масло вершкове – 20 г
Сіль та перець – до смаку

Соус «Гуакамоле»:

Авокадо – 1 шт.
Лайм – 1 шт.
Оливкова олія – 15 г
Сіль та перець – до смаку

Яловичу вирізку попередньо необхідно замаринувати (мінімум – 15 хв). Для цього потрібні сіль та рослинна олія. Перець до м’яса варто додавати в кінці приготування страви, адже під час смаження він може надати йому небажаної гіркоти. Замариноване м’ясо залишаємо «відпочити» та займаємося овочами. Відварену кукурудзу і свіжу хурму зачищаємо, нарізаємо та смажимо на скоровороді-гриль. Після цього з двох сторін обсмажуємо м’ясо. В даному випадку передбачається просмаження до стану медіум. Це означає, що м’ясо має бути зверху покрите коричневою скоринкою, а всередині воно повинно бути яскраво-рожевим з такого ж кольору соком. Крові при цьому в яловичині бути не повинно.

Щоб приготувати курячий паштет потрібно протушкувати овочі до готовності, до них додати куряче філе та тушкувати ще 15 хв. Додати курячу печінку, витримати на вогні ще 10 хв. і додати вершкове масло. Готовий паштет охолодити та збити в блендері до однорідної маси.

Щоб правильно приготувати соус “Гуакамоле” – слухаємо поради від шеф-кухаря Panorama Pub Internationalе Руслана Гоменюка:

Готовий стейк викладаємо на «подушку» з курячого паштету, прикрашаємо соусом «Гуакамоле» та овочами гриль.

Смачного!

Читайте також:  Івано-Франківськ закупить додаткову техніку для прибирання міста

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.