facebook

Черговий вибух в Одесі розцінили як теракт

Вибух стався біля офісу однієї з громадських організацій, що займалася допомогою бійцям АТО.

1602190




В Одесі новий вибух кваліфікований як теракт. Як повідомили у відділі зв’язків з громадськістю обласного МВС, попередньо встановлено, що спрацював вибуховий пристрій, встановлений на підвіконня одноповерхової будівлі.

В результаті вибуху пошкодження отримали нежитлові приміщення самої організації та квартири навпроти, в яких вибило шибки. Постраждалих немає.

На місці працюють вибухотехніки та слідчо-оперативна група міліції. За висновком експертів потужність вибухового пристрою склала близько 600 грамів у тротиловому еквіваленті.

Попередня правова кваліфікація події – ч.1 статті 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Як раніше писали місцеві ЗМІ, ввечері 28 березня в Одесі невідомі підірвали волонтерський центр по вулиці Старопортофранківській, 14а. В результаті вибуху пошкоджений віконний отвір, біля якого спрацювала бомба. У будівлі вибито вікна, пошкоджено кілька припаркованих по сусідству автомобілів.

За останні місяці в Одесі сталася серія терактів, проте їх організатори досі не встановлені. При цьому в самому місті почалося антитерористичне відпрацювання спільними зусиллями міліції, СБУ, Нацгвардії і військових.
За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  В Італії потужний вибух обвалив частину будинку: є постраждалі та фото з місця події

Шукайте деталі в групі Facebook