facebook

Робота із швидким заробітком в інтернеті, закінчилася для франківця криміналом




Молодий франківець довірився одному з численних оголошень про швидкий заробіток в мережі й за три дні став злочинцем. 

Хлопець знайшов онлайн-оголошення про те, що підприємцю з іншого міста потрібен фінансовий помічник.

grnn2_14789381996

Його робота мала полягати у конвернуванні грошей на електронні гаманці. Тобто, на його картковий рахунок онлайн-роботодавець перераховував гроші, після чого хлопчина конвертував їх і отримував 10% з кожної суми. Роботодавець пояснював, що так йому вести бізнес вигідніше, оскільки гроші не є на одному рахунку, — пише 0342.ua.

Франківець попрацював з роботодавцем усього три дні, після чого з’ясувалося, що працював він на шахрая. За картковим рахунком довірливого прикарпатця числилося вже три заяви про шахрайство.

Власне особу хлопця встановили кібер-поліцейські, коли до них поступила заява з сусідньої області, про те, що на рахунок прикарпатця особи перевели 4700 грн за мобільний телефон, який так і не отримали. Оголошення про продаж мобільного побачили на популярному сайті OLX. Як стає зрозуміло, його розмістив там лже-роботодавець наївного франківця. Поліцейські з’ясували, що заяв на його картковий рахунок по Україні вже три. І це усього за три дні роботи.

Шахрайську схему продумали дуже мудро, адже у самих шахраїв повністю чисті руки, а от у їхніх онлайн-працівників з’явилася можливість відповідати по закону.

Поліцейські застерігають, що додатковий заробіток в інтернеті часто “пахне” шахрайством. Будьте пильні, коли погоджуєтеся працювати з роботодавцем, про якого не знаєте майже нічого.

Читайте також:  На Верховинщині внаслідок падіння в люк загинула корова

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.