facebook

На Вінниччині громадські активісти заблокували кордон із Молдовою

Близько ста активістів у м.Могилів-Подільський на кордоні з Молдовою влаштували мирну акцію. У такий спосіб громадськість висловлює свою підтримку законопроекту щодо створення сприятливих умов для використання автомобілів з іноземною реєстрацією.

89601fe854450b3fc8c129afa4584b6319f2abcb

Організатори акції запевняють, що вони не блокують проїзд для автомобілів, а лише проводять мирну акцію. Щоправда, затор на українсько-молдовському кордоні все ж утворився. Здебільшого до акції долучилися активісти з громадських організацій із Вінниці та Могилева-Подільського.

“Ми вимагаємо підтримати Закон № 4223 про внесення змін до ст.380 Митного кодексу Україн щодо нерозмитнених автівок. Тобто, щоб кожен мав змогу придбати автомобіль, розмитнити його або поставити на тимчасовий облік на певний термін за 10 євро на місяць і вільно їздити на автомобілях з-за кордону. Сюди з’їхалися небайдужі активісти, представники громадських організацій, які підтримують цю ініцітиву. Автомобілі ми час від часу пропускаємо, не блокуємо, ходимо по пішохідному переходу”, − сказав заступник голови ГО “Дорожній контроль Європа” Артем Михайлов.


Читайте також:  ДТП в Івано-Франківську: зіткнулися мотоцикл і автомобіль “Фольксваген”, одна людина постраждала. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.