facebook

Археологи знайшли в Каппадокії величезне підземне місто

Нове підземне місто може за розмірами перевершити знамените багатоярусне місто Деринкую.
1602223




У центральному районі Туреччини – Каппадокії археологи виявили велике підземне місто, вирізане у вулканічній породі. Усередині міста обладнані повітряні шахти, водні канали, церкви і навіть виноробні, повідомляє National Geographic.

Каппадокія славиться своїми церквами, побудованими в печерах, і підземними сховищами, які місцеві мешканці вирізали тисячоліттями.

Площа знайденого міста поки залишається невідомою, але, згідно з останніми оцінками, за площею воно може змагатися з древнім багатоярусним містом Деринкую – найбільшим до цього моменту розкопаним об’єктом в Каппадокії, в якому могли розміститися близько 20 тисяч осіб.

Як і Деринкую, знайдене місто є самодостатнім комплексом з повітроводами і водними каналами. Коли нависала небезпека, каппадокійці відступали під землю і блокували входи круглими кам’яними дверима, ховаючись разом із запасами і худобою до тих пір, поки не мине загроза.

За оцінками геофізиків з університету Невшехір, площа об’єкта може досягати більше 4600 кв. м.

“Наразі важко сказати, але, враховуючи розташування, рівень його захисту і наявність водопостачання, ймовірно, що місто охоплює дуже велику площу”, – вважає археолог Мурат Гульяз.

Читайте також:  Вчені з Італії розкрили несподівану правду про смерть пацієнтів із COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook