facebook

СБУ повідомляє про затримання вербувальника та інформаторів бойовиків

sbu_2_2


Служба безпеки України повідомляє в неділю, 29 березня, що протягом доби в районі проведення антитерористичної операції контррозвідники СБУ затримали трьох місцевих мешканців, які «виконували злочинні накази бойовиків терористичної організації т. зв. «ДНР».

Зокрема, в місті Гірнику Донецької області СБУ затримала 31-річного чоловіка, колишнього військовослужбовця, якого завербувала «розвідка» сепаратистів. Місцевий мешканець, маючи спеціальну військову підготовку, організовував та координував дії диверсійних груп на території Донецької області, а також вербував громадян для участі у збройних сепаратистських формуваннях.

Поблизу села Галіцинівка Мар’їнського району Донецької області оперативники затримали ще одного спільника бойовиків – місцевого підприємця. Зловмисник передавав бойовикам інформацію про дислокацію та чисельність сил АТО. За наданими ним координатами сепаратисти здійснювали обстріли українських позицій та мирних населених пунктів.

Того ж дня на Донеччині СБУ затримала зловмисника – мешканця села Орлівка, завербованого представником російських спецслужб на прізвисько «Текіла». Інформатор здобував відомості про маршрути пересування української військових у Ясинуватському районі. Затриманий зізнався, що передана «Текілі» ним інформація використовувалася сепаратистами для коригування артилерійських обстрілів.

Триває досудове розслідування за статтею 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України, мовиться в повідомленні.

Антитерористична операція триває в частині сходу України від квітня минулого, 2014 року.

Читайте також:  СБУ в Києві затримала трьох торговців зброєю

Шукайте деталі в групі Facebook