facebook

Найбільший сміттєвий полігон на Прикарпатті перетворив життя місцевих мешканців на пекло (відео)

Півгодини їзди від Івано-Франківська. Найбільший полігон в області розкинувся всього за кілька кілометрів від обласного центру – у Рибному.

Село, яке колись славилося багатством місцевих водойм, нині задихається від смороду. Місцеві жартують, що село варто перейменувати із Рибного у Сміттєве. За кілька кілометрів від Рибного розташований полігон.

177510

Туди возять непотріб з багатьох куточків Прикарпаття. Він розкинувся майже на 15 гектарах землі. Сусідство з цим сміттєзвалищем неабияк впливає на здоров’я місцевих, пишуть Версії.

Для когось біда, а для когось немалий заробіток. На полігоні у Рибному існує ціла республіка ромів, які сортують вторсировину і з цього живуть. У цивілізованих країнах вже десятиліттям працюють сортувальні лінії, та у Рибному про таку тільки мріють, – пишуть Версії з посиланням на “Народний контроль” Прикарпаття.

Врятувати Франківщину від сміттєвого апокаліпсису готові іноземні інвестори. Та їхні проекти побудови сміттєпереробних заводів губляться у довгих чиновницьких шухлядах.


Читайте також:  Понад тисячу нових випадків коронавірусу зафіксували на Прикарпатті у пʼятницю

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.