facebook

Один з найпопулярніших файлообмінників EX.UA припиняє свою роботу

Однією з причин власники ресурсу називають нове законодавство України у кіберпросторі

Ресурс EX.UA повідомив про рішення припинити роботу. Про це йдеться в заяві на головній сторінці сайту.

завантаження (1)

Як зазначається, відповідне рішення було прийнято у зв’язку з численними погрозами та атаками на сайт.

“За останній рік EX.UA довелось відчути на собі прямі погрози, шантаж (у т. ч. і на міждержавному рівні), DDOS атаки. Такі дії наражають на небезпеку особисту інформацію та особисті файли, які зберігаються на ресурсі”, – йдеться в повідомленні.

Водночас, власники сайту стверджують, що “EX.UA працював у правовому полі. Не всім подобалося таке трактування законодавства, але ресурс завжди поважав закони України. EX.UA дотримувався авторських прав, що постійно підтверджував швидким реагуванням на будь-які порушення на майданчику. При цьому, ресурс не схвалює ту систему розподілу і управління авторськими правами, що склалася на сьогодні”.

Як повідомляється, власники ресурсу не згодні з останніми законодавчими ініціативами у сфері “нібито боротьби з піратством, що несуть всі ознаки нецивілізованого лобізму”.

“EX.UA ніколи не змінить позицію поваги до законів України, і тому ресурс прийняв рішення просто припинити свою роботу. Ми просимо усіх користувачів вилучити файли зі своїх архівів на EX.UA до 30.11.2016. Також повідомляємо користувачів mail.ex.ua, що цей сервіс найближчим часом переїде на новий домен”, – зазначили у повідомленні власники сайту.




Читайте також:  “Вони спілкувались в інтернеті, мріяли про зустріч, яка сталась тільки на її поxopоні”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.