facebook

Сайт clickclickclick.click знає все, що ти робиш в Інтернеті

Голландська компанія VPRO Medialab спільно з Studio Moniker запустила цікавий веб-експеримент – сайт clickclickclick.click, який відстежує всі дії, яку користувач в цю мить, за даними його браузера.

Навіть якщо просто зайти на сайт і не робити нічого, дані про вашу поведінку будуть надходити. На екран виводиться текст про вашу онлайн-поведінку і характеристику браузера, часовий пояс, про будь-яку дію за допомогою миші. Безперервний потік даних і дивний голос, який їх коментує, здатний залякати будь-якого мережевого параноїка.

e1464f2afd7e444444f63a4729c262b5

Коментарі можуть бути як відсторонені, так і єхидні: від «Курсор суб’єкта рухається повільніше, ніж у більшості інших користувачів» і до «З огляду на тимчасову зону суб’єкта, припустимо, що зараз він повинен бути на роботі. Упс».

Користувач може також пограти з сервісом в «досягнення», їхній прогрес вимірюється у відсотках. Серед завдань: рухати курсор, натискати кнопки на швидкість і тому подібна нісенітниця.

Експеримент покликаний насамперед підвищити рівень усвідомлення користувачами тієї величезної кількості даних про їх онлайн-поведінці, яке можна зібрати.

Читайте також:  “Значно подорожчає”: українців попередили про підняття цін на інтернет

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.