facebook

Вчені виявили на Марсі можливі сліди існування життя

Відкладення діоксиду кремнію на Марсі можуть бути викопними рештками невідомих мікроорганізмів. Геофізики з університету штату Арізона виявили, що відкладення діоксиду кремнію, які знайдені на Марсі марсоходом Spirit, аналогічні тим, що сформувалися в долині гейзерів Ель Татіо в Чилі.

pia14293-amended1

Оскільки на Землі ці геологічні структури сформувалися внаслідок діяльності організмів, вчені вважають, що вони могли знайти свідчення існування життя на Червоній планеті. Про це пише “Лента.ру”. Марсіанські відкладення аморфного кремнезему були знайдені Spirit у 2007 році в районі Домашнього плато в кратері Гусєва.

Дані досліджень показали, що в давнину цей кратер був заповнений водою. На думку вчених, відкладення могли утворитися в результаті життєдіяльності мікроорганізмів, що мешкають поблизу гідротермальних джерел. Дослідники вважають, що відкладення діоксиду кремнію на Марсі можуть бути строматолитами — викопними рештками невідомих мікроорганізмів.

Нагадаємо, раніше вчені з США та ОАЕ описали умови на Землі, які утворилися, якщо б у Сонячній системі не було Марса. Парниковий ефект – найменше, що нас чекало б.



Читайте також:  На українсько-польському кордоні чотири дні буде ускладнено рух у Ягодині

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.