facebook

Поїдати соплі корисно для зубів – вчені

До складу носового слизу входять глікопротеїни муцини, які не дають бактеріям Streptococcus mutans закріплюватися на зубній емалі.

1601475




Вчені з Університету Рочестера в Нью-Йорку у статті журналу American Society for Microbiology стверджують, що носовий слиз є корисним для зубної емалі. Коротко про дослідження повідомляє портал Ozy.

До складу носового слизу входять глікопротеїни муцини, які здатні не давати бактеріям Streptococcus mutans закріплюватися на зубній емалі і руйнувати її, викликаючи карієс.

Штучні соплі дозволять краще відчувати запах

Тепер у планах учених розробити технологію отримання штучних аналогів муцинів і використовувати їх у складі жуйки, яка захищає зуби.

Вченим вже вдалося виділити глікопротеїн MUC5B – найпоширеніший муцин у складі слизу. Він один здатний успішно запобігати закріпленню S. mutans на емалі.

Підлітку з Індії видалили 232 зуби

Такий підхід може стати навіть ефективнішим від антибіотиків, адже муцини не знищують бактерії, а просто не дозволяють їм руйнувати зуби, а це означає, що вони не запускають у дію організми, які сформують до них стійкість.

Читайте також:  Ідуть морози: синоптики обіцяють українцям похолодання

Шукайте деталі в групі Facebook