facebook

Франківські мами бунтують проти “батьківської благодійності” в садочках і школах

Благодійність чи побори? Чи можливо у школах і дитсадках міста обійтися без благодійних внесків з гаманців батьків? Івано-франківські мами взялися обговорювати наболіле.
sadok

Про списки із миючими засобами, які дають у дитсадках усім батькам, Зоряна Маланчук уже і не береться говорити, адже у її випадку суми набагато більші. Гроші збирають на заміну балконних дверей та вікон. За батьківські кошти замінили і кухонний набір для групи. Жінка підрахувала, що за два роки на основні потреби з батьківських коштів пішло по 17 тисяч гривень з кожного.

У Марини Стафій



у дитсадку теж навчаються двоє малюків. Вона розуміє, що фінансування освіти в Україні мізерне, втім впевнена, що дитячі садочки повинні утримуватися не лише з батьківської кишені.

В ГО “Мами Прикарпаття” розробили спеціальну листівку з інструкцією, щоб батьки розуміли, який збір коштів вважається благодійним. Зокрема, це має відбуватися безготівково і має бути створений спеціальний рахунок. У такому випадку кожна сім’я зможе внести на нього суму, яка для неї буде комфортною, а не обов’язковою.

Молода мама Наталя Амарі на пропозицію дитсадочка закупити для групи стільці не поспішала здавати гроші, а написала листа в департамент освіти. Вже за три тижні садок отримав нові стільці.

 

Читайте також:  "Плани росіян зриваються": військовий експерт пророкує у Росії відкритий бунт проти війни

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.