facebook

Ракетні стрільби почалися за планом – речник

Українські ракетні навчання почалися за планом у четвер зранку, повідомив речник повітряного командування ЗСУ “Південь” Володимир Крижановський.

“Вже розпочалися стрільби. Тобто все іде за планом. І як там планувалася якась реакція від РФ – нічого не відбувається”, – розповів він в ефірі каналу “112 Україна”.

_92781174_eabf29c9-acaf-42af-b7ad-c96f603ed331

За його словами, “ракети вже злітають і виконують планові завдання”.

Відповідно до норм


Речник командування також наголосив, що військові навчання проходять відповідно до міжнародних правил ракетних стрільб.

“Якщо розглянути сектор стрільб, то можна побачити, що найближча точка наближення до повітряного простору Криму складає не менш ніж 30 км. А за нормами міжнародного законодавства – це достатньо велика дальність”, – наголосив речник командування.

Раніше командування Повітряних сил ЗСУ повідомляло, що 1-2 грудня у південних регіонах України проходитимуть контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет середньої дальності.

Там уточнювали, що йдеться про випробування ракет С-300.

У Росії висловили протест і занепокоєння щодо цих навчань через їхню близькість до анексованого Криму, повітряний простір над яким Кремль вважає автономним повітряним простором РФ.

За даними ЗМІ, російське Міноборони навіть попередило українське командування, що українські ракети можуть збити протиракетні системи армії РФ і нанести удар по пусковим установкам.

Читайте також:  Херсонщина готова забезпечити Крим електрикою

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.