facebook

Майбутні лікарі видали у Франківську журнал «МЕД»

З ініціативи Студентського парламенту Івано-Франківського національного медичного університету почався випуск студентського журналу «МЕД». Перший номер видання вийшов нещодавно.

d937f76c180ee566a042568f49f718fd_XL

У першому номері «МЕДу» 36 сторінок, він складається з кількох різних рубрик. На першій сторінці вітальне слово ректора вишу Миколи Рожка та редакції журналу. У рубриці «З нового вікна» опублікували статті про студентів і викладачів, які окрім навчання чи викладацької діяльності займаються ще чимось цікавим. У великій рубриці «Трішки науки» автори пишуть про те, що винайшли науковці зовсім недавно і про що мало хто знає. У журналі є ще кілька тематичних рубрик, інформує прес-служба ІФНМУ.

«У нас є університетська газета «Ескулап-ІФ», але немає власне студентського журналу, — говорить голова Студентського парламенту ІФНМУ Олег Тромбола. — Ми вирішили зробити студентське видання, бо в ньому можна будемо публікувати те, що не зовсім підходить офіційній університетській газеті, і буде у більш неформатному вигляді».

Загалом над журналом працювали 18 людей. Це автори, редактори, коректори, верстальник тощо. Автори журналу зараз чекають на відгуки і реакцію читачів. Від цього залежатиме подальша доля видання.



«Ми плануємо оцінити враження читачів, — каже Олег Тромбола. — Якщо студенти скажуть, що після першого номеру їм були б цікаві наступні числа журналу, то ми тоді постараємося випускати журнал раз на місяць. Усе залежить від багатьох факторів».

За словами Тромболи, в журналі заховані кілька сюрпризів, які можна побачити, лише взявши видання до рук. До прикладу, одна зі сторінок є інтерактивною. Вона відривається, і на ній студенти можуть написати свої думки і враження від прочитаного. Там же можна намалювати ескіз символа Дня студента. Його вкидатимуть у скриньку в холі центрального корпусу. Переможець отримає банку меду з логотипом журналу.

Примірник видання «МЕД» можна отримати безкоштовно в приміщенні Студентського парламенту, на прохідних університетських гуртожитків, а також у холі центрального корпусу біля посту охорони.

Читайте також:  Солодкий медовий фестиваль розпочався у центрі Івано-Франківська (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.