facebook

Франківські патрульні вперше використали зброю для затримання порушника

В Івано-Франківську патрульна поліція вперше застосувала зброю.

Як повідомили в прес-службі патрульної поліці, 2 грудня близько 1-ї години по вулиці Незалежності на зустріч службовому транспортному засобу патрульної поліції рухався транспортний засіб RЕNAULT MASTER без увімкненого світла фар в темну пору доби.

1253896

З метою припинення правопорушення поліцейські почали наздоганяти автомобіль, увімкнувши проблискові маячки синього і червоного кольору та спеціальний звуковий сигнал. Під час переслідування водій RЕNAULT MASTER на неодноразові законні вимоги працівників поліції зупинитись не реагував та продовжував рух.

На вулиці Новій водій виконав законну вимогу поліцейських та здійснив зупинку транспортного засобу. Патрульний підійшов до водія, представився та повідомив про причину зупинки.

В ході розмови водій стверджував, що не вчиняв жодного порушення. Через деякий час до мікроавтобуса, через двері з боку пасажира, зайшов невідомий чоловік, який поводив себе агресивно та стверджував, що автомобіль не здійснював рух та вимагав, щоб водій не пред’являв свої документи поліцейським, оскільки він не керував цим транспортним засобом.

Вийшовши з автомобіля, водій допустив словесну перепалку з поліцейським та почав утікати. Патрульний через радіостанцію попросив допомоги та намагався затримати водія. На законні вимоги зупинитись чоловік не реагував, тому інспектор патрульної поліції попередив про застосування зброї. Після того, на підставі ч. 13 ст. 46 ЗУ “Про Національну поліцію” використав вогнепальну зброю, зробивши два постріли вгору з метою виклику допоміжних сил на місце події.

Відповідно до Інструкції про порядок проведення службових розслідувань в органах внутрішніх справ України, затвердженої наказом, буде призначене службове розслідування.

Читайте також:  У середмісті Франківська жінка вдарила молотком по голові чоловіка: Потерпілий в лікарні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.