facebook

“Поліція потребує підтримки суспільства” – Президент провів нараду у зв’язку із загибеллю поліцейських (Відео)

Глава держави закликав не використовувати ці трагічні події для того, щоб “влаштовувати розбірки”
Президент Петро Порошенко провів оперативну нараду з представниками силових відомств щодо розслідування трагедії загибелі п’яти поліцейських в селі Княжичі Київської області в ніч на 4 грудня.

90781

Глава держави висловив співчуття родинам загиблих правоохоронців та взяв хід розслідування цієї трагедії під особистий контроль. “Ніщо не виправдовує того, що загинуло п’ятеро правоохоронців. Я сподіваюся, що в дуже короткий термін істина буде встановлена. І ті, хто винний у видачі наказів, що призвели до таких трагічних наслідків, будуть стовідсотково притягнуті до відповідальності”, – наголосив Петро Порошенко.

Президент також наголосив на необхідності підтримки з боку суспільства. “Поліція сьогодні потребує підтримки суспільства. Поліція потребує довіри суспільства. Найкращі поліцейські віддають своє життя для забезпечення миру та спокою в державі”, – сказав Петро Порошенко.

Глава держави закликав не використовувати ці трагічні події для того, щоб “влаштовувати розбірки” та дестабілізовувати політичну ситуацію. Президент висловив впевненість, що розслідування пройде чесно і неупереджено, буде зроблено усе, щоб відповідні служби зробили необхідні висновки, а у Генеральної прокуратури вистачить потенціалу для того, щоб притягнути винних до відповідальності в умовах повної поінформованості суспільства.

Вадим Троян повідомив про затримання усіх бандитів та доповів деталі операції, продемонстрував матеріали щодо наявних речових доказів злочинної діяльності групи, а також представив хронологію подій цієї трагічної ночі.

Президент висловив сподівання, що і в Національній поліції, і в інших правоохоронних органах будуть зроблені відповідні висновки, які не допустять в умовах підвищеної небезпеки розбійних нападів та наявності великої кількості зброїв, прорахунків у плануванні.

Своєю чергою перший заступник Генрокурора України Дмитро Сторожук повідомив, що відразу після повідомлення про трагічні події оперативна група прокуратури області та Генеральної прокуратури виїхала на місце подій. На даний момент вилучені усі журнали, речові докази, проводяться допити з усіма учасниками, які брали безпосередню участь в операції. Він також повідомив, що створений оперативний штаб щодо розслідування цієї трагедії.

Читайте також:  В Івано-Франківську розпочато розслідування "Замінування" відділу поліції

Президент доручив учасникам наради особисто взяти участь в роботі оперативного штабу щодо розслідування загибеллі поліцейських та доповідати про результати цієї роботи.
В нараді також взяв участь Перший заступник Голови СБУ Віталій Маліков.



Нагадаємо, у ніч проти неділі 4 грудня у селищі Княжичі Броварського району в ході спецоперації із затримання небезпечної банди грабіжників сталася перестрілка між працівниками держохорони та поліцейськими, внаслідок чого п’ятеро правоохоронців потрапили під перехресний вогонь і загинули. Факт загибелі поліцейських розслідуватиме Генеральна прокуратура.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.