facebook

Фінансова розвідка Білорусі: з корабля, який тоне, масово втікають щури і … російські капітали!

Фінансово-економічна криза в росії і похмура перспектива її



повної міжнародної ізоляції
в якості покарання за окупацію українського Криму та неоголошену війну на Донбасі змушує заможних громадян цієї країни шукати способи порятунку своїх капіталів.

Все частіше для тіньового виведення коштів вони використовують Білорусь, заявив в ефірі 1-го Національного каналу директор Департаменту фінансового моніторингу Комітету державного контролю (КДК) В’ячеслав Реут, передає державне інформагентство БЕЛТА.

За його словами, КДК приділяє дуже велику увагу припиненню подібних схем незаконного виведення капіталу з росії. Судячи з усього, виведення активів звідти вже досягло катастрофічних масштабів: тільки в білоруський Департамент фінансового моніторингу щодня надходить близько 400 повідомлень про підозрілі фінансові операції.

– Звичайно ж, ми дуже стурбовані тією ситуацією, яка склалася в сусідній державі, – констатував В’ячеслав Реут. – Як тільки там вибухнула масштабна фінансова криза, ми відразу ж помітили, що нечистоплотні російські громадяни почали намагатися виводити активи в треті країни транзитом через білоруську банківську систему. Ми займаємося відстеженням всіх фінансових потоків і ретельно виявляємо ті операції, які є підозрілими і можуть свідчити про вчинення будь-яких економічних злочинів.

Нагадаємо, за даними більшості економічних аналітиків, в останнє півріччя росія змушена “спалювати” на біржах величезну кількість своїх золотовалютних резервів, щоб хоч якось підтримати обмінний курс ру-бля.

У той же час в умовах західних фінансово-економічних санкцій вже почала страждати як бюджетна сфера, так і промисловість, а в Тольятті і Вологді пройшли перші масові акції протесту робітників. Західний бізнес прагне врятувати свої капітали, позбавляючись від активів у Росії, тим більше, що вивести всі з під удару до настання літа йому настійно рекомендувала Федеральна резервна система США.

Читайте також:  ДНК італійського поета-диктатора розшифрували за хусткою коханки

Джерело – http://by24.org/2015/03/29/belarusian_financial_intelligence_saw_a_mass_exodus_of_capital_from_russia/

Шукайте деталі в групі Facebook