facebook

7 цікавих фактів про оргазм

Ось кілька цікавих фактів, про які ви, можливо, ніколи не чули.

fre4r32423erd34-660x425

Оргазм приносить задоволення і звикання


Причина, чому ми відчуваємо задоволення під час оргазму, досить незвичайна. Сканування головного мозку показує, що під час сексу збуджується той же відділ мозку , що і при прийомі наркотиків.

Чоловіки імітують оргазм не гірше, ніж жінки

За даними дослідження, проведеного вченими Університету Канзасу, приблизно 28% чоловіків хоча б раз імітували оргазм. Одна третина з цих чоловіків пояснила свою поведінку тим, що вони були п’яні. Та майже половина зізналася, що змушена була імітувати оргазм, тому що “хотілося швидше заснути”.

Оргазм – не перешкода сексу

Для більшості чоловіків оргазм означає фінал сексуального акту. Після цього він буде в змозі відновити своє улюблене заняття через час від 5 хвилин до години – це час для кожного різний. Але є унікуми, які можуть спокійнісінько продовжувати займатися сексом навіть після еякуляції і оргазму. Як з’ясувалося в ході дослідження одного з таких Ікс-людей – чоловіка, здатного продовжувати акт протягом 3 хвилин після кульмінації.

Вага твоя – ворог твій

Середня кількість сперми, що викидається під час еякуляції, становить 3.4 мілілітра – це менше обсягу чайної ложки. І цифрою цієї можуть похвалитися тільки чоловіки, вага яких не перевищує норму. Чоловіки з високим індексом тіла (понад 30) виробляють вдвічі меншу кількість сперми, якщо вірити результатам дослідження шотландських вчених.

Можна завагітніти без оргазму

Під час прелюдії і сексу більшість чоловіків можуть випустити попередній еякулят – рідина, яка працює як мастило, що дозволяє спермі безперешкодно добиратися до яйцеклітини. Аналіз цієї рідини показує, що у 41% чоловіків ця рідина містить сперму – до 40 мільйонів сперматозоїдів. Так що перерваний статевий акт – зовсім не гарантія того, що жінка не завагітніє.regt53t42435r4ft

Читайте також:  Що буде з вами, якщо ви перестанете займатися сексом

Оргазм лікує головний біль

Під час оргазму виділяється гормон ендорфін, який включає центри задоволення в мозку. У той же час ендорфін є потужним блокатором болю – саме тому секс може рятувати нас від головного болю. В одному з опублікованих в минулому році досліджень наводилися дані про те, що майже 60% людей з мігренню після статевого акту перестають відчувати її. Ефект триває недовго – до години за часом.

Сперма містить багато вітамінів і мінеральних сполук

Насіннєва рідина насправді містить тільки 1% власне сперми. Решта – як і інші рідини в нашому організмі – це вода, насичена вітамінами і мінералами. В 3.4 мл еякуляту міститься приблизно 10 мг натрію, 9 мг фруктози, велика кількість протеїну (білка) і невеликі дози цинку, калію, кальцію і хлору.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.