facebook

9 спільних рис, які мають всі щасливі сімейні пари

Звісно ж, абсолютно ідентичних шлюбів не існує, але є важливі речі, які обов’язково мають бути у щасливих і задоволених сімейних пар. Мова йде про відчуття безпеки і захищеності, піклування, турботу і, звісно ж, любов. Шлюбний тренер і психолог, а також авторка кількох всесвітньовідомих книг про мистецтво шлюбу, Леслі Доарес (Lesli Doares), пропонує 9 спільних рис, що присутні у багатьох  щасливих парах.

ок




  • Готовність поступитися один одному

За словами Доарес, одним із найскладніших завдань будь-якого шлюбу є розуміння того, що ви завжди будете різними людьми із різним ставленням до певних речей. У нездорових шлюбах чоловік і жінка дають один одному необмежений простір, щоб займатися кожен  своїми справами, натомість щасливі подружжя вчяться як поступатися один одному у незначних речах, щоб разом будувати щось важливе для обох.

  • Казати “так” частіше ніж “ні”

Звичайно ж, за вами завжди залишається право сказати “ні”, але щасливі подружжя намагаються якомога частіше казати одне одному “так”. Це створює відчуття того, що ви одна команда і маєте спільну мету. Тож намагайтесь уникати слова “ні”, коли це можливо.

  • Готовність не зациклюватись на маленьких негараздах

Щасливі сім’ї не сваряться і не галасують через дрібниці. Вони намагаються не помічати маленькі проблеми або неприємні речі, бо розуміють, що це не так важливо для вашого майбутнього. Якщо ж ви постійно концентруєте увагу на таких речах, ви тільки створюєте негативну атмосферу, наповнену чварами і роздратованістю. З часом цей настрій може стати постійним і перетворити хороші стосунки на нещасливі.

  • Відвертість і щирість

Звісно ж, бути чесним не завжди легко, але у щасливих шлюбах відвертість – це норма. Мова може йти про те, де ви знаходитесь, що відчуваєте, що хочете або плануєте – ви завжди маєте бути чесним із коханою людиною. Ви можете називати нещирість “білою” брехнею або оберіганням почуттів іншого, але є вірогідність того, що у майбутньому один із вас погодиться на те, що неприйнятне для іншого, і це стане великим розчаруванням для обох. Щира близькість передбачає відсутність секретів, а шлюб є прикладом справжньої близькості двох людей.

  • Дружба

Це не означає, що треба бути єдиним найліпшим другом для коханої людини. Але ви маєте бути хорошими приятелями одне для одного: сміятися над одними жартами, мати спільні смаки на деякі речі і почуватися легко і невимушено, проводячи час разом.

  • Вміння бути великодушним

Щасливі подружжя апріорі підтримують одне одного. І дають одне одному величезний кредит довіри. Якщо ваша кохана людина зробила щось не дуже приємне, краще віднестись до цього більш лояльно, аніж занадто жорстко. Щасливі пари бачать одне в одному тільки хороше, і частіше за все їх очікування виправдовуються.

  • Взаємна задоволеність інтимним життям

Секс – це не просто фізичне задоволення. У здорових і щасливих шлюбах регулярне статеве життя формує дуже міцний зв’язок між двома людьми. Для подружжя це надзвичайно важливо. Якщо когось не влаштовує якість або частота, це призводить до появи незадоволення і розчарування.

  • Готовність спільно боротися із труднощами

Всі подружжя, навіть дуже щасливі, стикаються із певними труднощами. Різниця тільки в тому, як вони з ними боряться. Нормальною ситуацією є така, коли пара виступає як одна команда і спільними зусиллями намагається розв’язати складну задачу. Головне – не кидати свою близьку людину наодинці з її проблемою. Якщо ви добре разом проводите час, то і справлятись із труднощами маєте також разом.

  • Інтелектуальна близькість

Сімейна пара має бути парою як у спальні, так і за її межами. Інтелектуальна сумісність дуже важлива для міцного шлюбу. Коли вона присутня у стосунках, люблячі люди постійно підтримують цікаві ідеї одне одного, надихають на нові досягнення і успіхи, і їм ніколи не буде нудно разом.

Читайте також:  Новий антирекорд: в Україні виявили майже 700 нових хворих на коронавірус

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.