facebook

Як «Нова пошта» поступово перетворюється на шахраїв

Співробітників «Нової пошти» викрили в крадіжці посилок з Китаю.

Співробітників «Нової пошти» викрили в крадіжці посилок з Китаю. Минулого тижня, в Києві було затримано двоє співробітників 23-го відділення «Нової пошти» що розташовується на проспекті Бажана. Про це нам стало відомо завдяки повідомленням від нашого читача, передає Укрмедіа.

283317_1

Як з’ясувалося, працівники даного відділення, неодноразово розкривали чужі посилки з-за кордону, крали у них цінні речі, а в деяких випадках і всю посилку цілком. Із за цього, понад 30 клієнтів за останні пів року не отримали те, що вони замовили в зарубіжних інтернет магазинах, зокрема з Китаю.

Суть схеми була проста. Клієнт замовляє товар, наприклад з того ж КНР, через такі ресурси як Aliexpress. Як правило, всі посилки з цього інтернет магазину приходять тільки на відділення «Укрпошти». Пункт доставки людина вибирає той, який закріплений за його адресою. Як тільки замовлення оформлене, клієнту видається track-code по якому він може відслідковувати переміщення свого товару до пункту прибуття.

Потім, коли товар приходить на територію України, на митну базу – то співробітники «Нової пошти» без всякого на те дозволу і попередження, забирає ваш товар з митного пункту, не маючи на те жодного права, і присвоює йому свій track-code. Клієнту ж, з Aliexpress приходить повідомлення про те, що його товар успішно доставлений. По приходу в призначене відділення «Укрпошти» клієнт із здивуванням дізнається що його товар був переданий на «Нову пошту» і всі питання тепер до них.

А тепер найцікавіше – фактично, співробітники «Нової пошти» за вас розписуються прямо на митному пункті, що нібито ви отримали свій товар. Після того як вони розписалися, вашому відправнику в Китаї приходить сповіщення, що товар вами успішно отримано, і в подальшому, ваші претензії до відправника будуть вже не дійсні. Після того, як співробітники «Нової пошти» отримали вашу посилку, вони можуть робити з нею все, що завгодно. Адже претензії до них ви пред’явити ніякі не зможете, і довести, що з вашої посилки пропали ті чи інші речі, ніяк не можна, так як спочатку ви замовляли товар не через «Нову пошту», опис вони не проводили.

Читайте також:  Жебраки у центрі Івано-Франківська працюють на одного й того ж "шефа" (Фото, Відео)

Виходить своєрідний «картбланш». У вас посилку розкрили, вкрали цінні речі, а довести ви нічого не зможете.

У результаті, клієнт потрапляє у своєрідну пастку. Пропадає або вся посилка, або частково щось пропадає з коробки, він дзвонить зі скаргами відправнику, а там отримує відповідь – «вибачте, ви розписалися в отриманні, значить претензій не мали, тепер нічим не можу допомогти», а прийшовши у відділення «Нової пошти» він чує – «ми не знаємо де ваша посилка, так як ви замовляли не через нас, а через третіх осіб, так що пишіть і скаржтеся їм». А те, що «Нова пошта» незаконно вклинюється в маршрут між тим же Aliexpress та «Укрпоштою» це, очевидно, нікого це не хвилює.

Найімовірніше, що це відбувається з мовчазної згоди Митної служби України. Впевнені, що якщо копнути глибше, то з’ясується, що і вантаж вони оформляють без відповідних платежів і сплати всіх мит до бюджету.

Трохи поспілкувавшись з нашими читачами і пошукавши інформацію на форумах, стало зрозуміло, що такі випадки крадіжки/втрати товару вже переросли в системний характер.

Ось лише трохи відгуків про ту ж проблему, яку ми описуємо. Їх можна легко знайти в інтернеті, на форумах і в соціальних мережах. Користувачі вкрай негативно відгукуються про міжнародну доставку, а так само про компанію під назвою “SF express”.

Очевидно, що проблема крадіжки товару є, і вона є не тільки в столиці, а у всіх відділеннях на всій території України. Те, що правоохоронцям вдалося затримати двох працівників, які займалися крадіжками, це лише малий результат роботи, яка навряд чи принесе суттєві зміни в самій системі компанії.

З усього того, що відбувається в “Новій пошті” сьогодні, можна зробити висновок, що їхнє гасло “доставка майбутнього” не зовсім відповідає дійсності. Швидше навпаки, компанія починає все більше бути схожою на сумну/комічну відому пошту.

Читайте також:  У селах на Калущині запрацює Нова пошта. СПИСОК

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.