facebook

Судді не готові до нових справ, – голова франківського апеляційного суду

Сьогодні, 12 грудня, в Івано-Франківську відбувся брифінг голови обласного апеляційного суду Богдана Гриновецького. Він розповів про те, як працюватиме суд після звільнення семи суддів.

15450904_611160135754280_1945622328_n

“У зв’язку зі звільненням значної кількості суддів будуть певні проблеми з дотриманням розумних строків розгляду справ. У нас нині за штатним розписом має працювати 42 судді, однак наразі є лише 23 – і з них двоє фактично не працюють, через декрет та тривале відрядження”, – розповів Богдан Гриновецький.

Зокрема, на суддів цивільної палати розділять понад нових для них 70 справ, на суддів кримінальної палати – понад 140. Це потягне за собою відкладення судових процесів, адже суддям треба буде знайомитись з матеріалами нових справ.

“Судді не готові до нових справ. Їм потрібен час, щоб до них підготуватись”, – додав голова обласного апеляційного суду.

Нагадаємо, Незалежні, некорумповані суди є однією із найголовніших умов функціонування демократичного суспільства, дотримання законності і правопорядку в державі. Добір судді на посаду – процес відповідальний і тривалий. Відповідно до нового закону «Про судоустрій і статус суддів», який набере чинності наприкінці вересня разом зі змінами до Конституції, суддів, що пройшли кваліфікаційне оцінювання, призначатимуть безстроково, їм також підвищать зарплату. При цьому збільшиться і відповідальність: буде введене обов’язкове електронне декларування майнового стану суддів та членів їхніх родин, а також – внесені зміни щодо недоторканості працівників судової гілки влади.

Читайте також:  Американка подала до суду на всіх геїв

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.