facebook

Мобілізація-2015: більше половини призовників визнано непридатними

Більше половини призовників четвертої хвилі мобілізації в Україні визнано непридатними до військової служби

im578x383-medkomisia_sgpress.ru



Відповідні дані з посиланням на Міністерство оборони опублікувала народний депутат від “Блоку Петра Порошенка”, голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.

Згідно документів, наданих у відповідь на запит нардепа, 117 тис. 44 осіб, які закінчили військово-медичну комісію в ході мобілізації четвертої хвилі, придатними до військової служби визнані 52 тис. 962 особи.

Серед захворювань, за якими потенційні військовослужбовці були не допущені до несення військового обов’язку стали психічні хвороби – 32%, серцево-судинні захворювання – 31,1% і захворювання нервової системи – 22, 7%. Далі йдуть травми і поранення – 10% і захворювання органів травлення – 4,2%.

Як зазначає Богомолець, такий рівень психічних захворювань при мобілізації викликає серйозну заклопотаність і вимагає ретельної перевірки і контролю. Зокрема, підтвердження інформації від психіатричних лікарень, де ці люди проходили або проходять лікування на даний момент, щоб уникнути зловживань під час проходження військово-медичної комісії.

Нагадаємо, часткова мобілізація стартувала 20 січня.

джерело http://www.rbc.ua/ukr/news/mobilizatsiya-poloviny-prizyvnikov-priznany-1427797634.html

Читайте також:  Українцям, які виїхали за кордон під час воєнного стану, доведеться дати пояснення — Данілов

Шукайте деталі в групі Facebook