facebook

На Прикарпатті затримали юнаків, які на краденому мікроавтобусі скоїли ДТП

На Снятинщині двоє юнаків на викраденому мікроавтобусі скоїли ДТП і, залишивши автомобіль, втекли з місця події.Як повідомли у прес-службі Національної поліції в Івано-Франківській області, вчора до правоохоронців за допомогою звернувся 35-річний житель смт. Заболотів. Чоловік повідомив, що невідома особа незаконно заволоділа його транспортним засобом, залишеним біля будинку.

03_4aeb5

Слідчо-оперативна група одразу виїхала на місце події та згодом встановила осіб, причетних до злочину. Зловмисниками виявилися два хлопці, віком 22 та 18 років, жителі Коломийщини. Як було встановлено, юнаки, перебуваючи в смт. Заболотів Снятинського району та будучи добряче напідпитку, скоїли крадіжку велосипеда. Після чого, втікаючи з викраденим, побачили автомобіль, в якому водій залишив ключі у замку запалювання. Зловмисники, довго не роздумуючи, залишили велосипед на узбіччі та безперешкодно пересіли до автотранспорту і поїхали в напрямку Коломиї. Рухаючись по об’їзній дорозі м. Коломиї, водій, не впоравшись із керуванням, допустив зіткнення із вантажівкою “МАН”. Після ДТП злодії, залишивши авто, покинули місце події.

В ході переслідування зловмисників оперативні працівники за декілька годин встановили місце перебування втікачів та затримали їх у порядку статті 208 КПК України. На цей час вирішується питання про оголошення їм підозри та обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою. Поліція перевіряє злодіїв на причетність до скоєння інших злочинів на території Івано-Франківської області.

Окрім того, щодо 18-річного викрадача, жителя Коломийщини, раніше порушена кримінальна справа за вчинення ним крадіжки, яка зараз розглядається у суді.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Транспортний засіб правоохоронці вилучили. Проводиться слідство.

Читайте також:  ДТП у Франківську: в Пасічній не поділили дорогу фура та БМВ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.