facebook

700 млн подарунків за ніч – вчені пояснили, як Санті вдається встигнути до кожної дитини

Здатність Санта-Клауса розвозити близько 700 мільйонів подарунків дуже швидко й непомітно науковці університету Ексетера пояснили за допомогою теорії відносності.
Доктор Кеті Шин, фізик Екстерского університету, пояснила, як Санті вдається доставляти мільйони подарунків за одну ніч і чому діти ніколи не бачать його.

cfcfdd1-santa-klaus-did-moroz

Школярам, які приходили на екскурсію в університет напередодні Різдва, доктор Шин пояснила, що теорія відносності Альберта Ейнштейна працює у випадку бороданя з подарунками, тому що вони чимсь схожі.

Ця ж теорія пояснює, наприклад, як Санті вдається влізти у димар. Щоб встигнути роздати всі подарунки дітям за 31 годину (саме стільки часу потрібно з урахуванням різних часових поясів), йому потрібно рухатися зі швидкістю 10 мільйонів км/год.

Шалена швидкість руху дозволяє дитячому улюбленцеві стискатися у напрямку руху. Він зменшується і це дає пролізти не тільки йому самому, а й втягнути за собою величезний мішок подарунків.

Вимушена надмірна швидкість руху, на думку доктора Шин пояснює, чому Санта-Клаус ніколи не старіє.
Шалена швидкість руху дозволяє дитячому улюбленцеві стискатися у напрямку руху і дає пролізти не тільки йому самому, а й втягнути за собою величезний мішок подарунків. Фото olly18/Depositphotos
Якщо ж мільйони дітей по всьому світу поводилися добре і заслужили на багато подарунків, пересування оленів має бути ще швидшим.

Тоді Санта виглядає як розмитий веселковий відблиск, кольори зливаються і він миттєво зникає, тому дітям не вдається його побачити.

За допомогою ефекту Доплера науковець пояснила, чому Санта рухається безшумно.

Якщо ж мільйони дітей по всьому світу поводилися добре і заслужили на багато подарунків, пересування Санти має бути ще швидшим.
Дзвіночки на санях, стукіт оленів та відоме “хо-хо-хо” звучить вище й вище, доки не виходить за діапазони, які здатне вловити людське вухо.

Читайте також:  У Франківську першою у новорічну ніч народилася дівчинка

Доктор Шин не планує заглиблюватися у доведення своїх гіпотез, таким чином вона хоче зацікавити дітей у фізиці й переконати в існуванні Санта-Клауса.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.