facebook

Гройсман живе в елітній квартирі на “Новопечерських липках” у квартирі тещі, – “Схеми”

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман разом із родиною живе у квартирі в елітному житловому кварталі “Новопечерські липки” в центрі Києва, яка оформлена на його тещу-пенсіонерку з Вінниці

Про це йдеться в розслідуванні програми “Схеми”, передає “Радіо Свобода”.

im578x383-гройсман

Загалом на тещу Гройсмана записано дві квартири та два паркувальні місця в цьому комплексі загальною вартістю приблизно $680 тис.

Журналісти зафіксували, як Володимир Гройсман виходив із під’їзду будинку на “Новопечерських липках”, а також як його кортеж зранку виїжджає з паркінгу цього житлового кварталу.

У своїй декларації прем’єр зазначив, що своєї столичної нерухомості в нього немає. Натомість Гройсман задекларував, що з 20 січня 2015 року використовує майже 60 квадратних метрів квартири, яка належить громадянці на ім’я Бурлака Аліна Іполітівна. У користуванні кожного з трьох інших членів його родини – дружини, доньки та сина – ще по 60 квадратів нерухомості, що належить цій же громадянці. Журналісти встановили, що це теща прем’єра.

Згідно з Реєстром майнових прав, Бурлака Аліна Іполітівна загалом має дві сусідні квартири в “Новопечерських липках” – площею 183 та 59 квадратних метрів у тому під’їзді, з якого виходив Володимир Гройсман,-  а також два паркувальні місця.

В офісі продажів цього ЖК журналістам повідомили, що квадратний метр у них наразі коштує приблизно від 2500 доларів, а одне паркомісце – близько 38 тисяч доларів. Отже, загальна вартість нерухомості, записаної на тещу Володимира Гройсмана в січні 2015 року, в середньому становить щонайменше 681 тисячу доларів.

Паркінг коштує 35–38 тисяч доларів.

Аліна Іполітівна придбала цю елітну нерухомість 20 січня 2015 року. Саме цю дату вказує Гройсман у рядку «дата набуття права користування».

Читайте також:  Порошенко впевнений, що ЄС не скасує санкції

Журналісти з’ясували, що теща прем’єра мешкає у селі Агрономічне на Вінниці. Знімальній групі вдалось поспілкуватися з Іриною Бурлакою, рідною сестрою дружини Гройсмана.

Вона запевнила, що в минулому була успішним бізнесменом і саме вона, мовляв, купила матері дві квартири та два паркомісця у столиці в “Новопечерських липках”, де тепер мешкає сам прем’єр-міністр: “Це є з моїх коштів. Я ще раз кажу, якщо я з 24 років приватний підприємець – Ви можете перевірити. Ви думаєте, я не заробила хоча б на те, про що Ви говорите?”

Вона пояснила, що свого часу мала виробництво: “У свій час торговий напрямок. Пилорама своя була у свій час. Зараз я вже років 6 не працюю. Зараз ми займаємось садівництвом. У мене чоловік дуже талановита людина. У мене чоловік вирощує горіхові сади, яблуневі сади: від начала кореня до упаковки яблук”.

Сам Гройсман підтвердив, що живе у квартирі тещі: “Те, що моя теща, яку я дуже люблю, має своє житло в Києві – це для мене, напевне, дуже добре. Ми зараз там мешкаємо з нашою родиною. І взагалі я хочу Вам сказати, що я дуже люблю свою тещу, дуже, надзвичайно”.

При цьому прем’єр-міністр не зміг чітко повідомити, звідки такі гроші на придбання елітної нерухомості в його тещі, яка перебуває на пенсії. Втім, він визнав, що його родина їй допомагає: “Ну яка різниця? В неї є онуки. В неї є одна дочка, друга дочка, тут немає проблем. У моєї родини і в моєї дружини гроші є. Ви хочете запитати, чи моя родина допомагає тещі? Я вам відповідаю: допомагає”.

При цьому в електронній декларації доходів та видатків Гройсмана та його родини за 2015 рік не вказані витрати на придбання нерухомості, мовиться в розслідуванні.



Читайте також:  Покращення від Гройсмана: газ буде в 63 рази ДОРОЖЧИЙ, ніж у світі!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.