facebook

На зйомки фільму “Залишенець. Чорний Ворон” Держкіно дає майже 12 мільйонів. Сценаристом став Кокотюха

Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією “ТЕТ-продакшн” контракт про надання кінопроекту “Залишенець. Чорний ворон” державної фінансової підтримки у розмірі 11 873,5 тис. грн, загальна вартість виробництва фільму – 23 746, 9 тис. грн.

616108_20161219202253

Як повідомили у понеділок 19 грудня у прес-службі Держкіно, кінопроект повнометражного ігрового фільму “Залишенець. Чорний ворон” став одним із переможців дев’ятого конкурсного відбору Держкіно.

Автором сценарію фільму є Андрій Кокотюха (до слова, незабаром вийде екранізація його роману “Червоний” від режисера Зази Буадзе, – Ред.), режисер – Олег Туранський, продюсери – Олександр Ткаченко, Олена Васільєва, Марина Городецька та Вікторія Забулонська.

Презентацію кінопроекту під час 9-го конкурсного відбору Держкіно можна подивитися за цим посиланням.

Стрічка є екранізацією однойменного історичного роману українського письменника Василя Шкляра, в основу якого покладені історичні документи, зокрема, із розсекречених архівів КДБ. Роман “Чорний Ворон” Шкляра одразу після свого виходу в світ в 2009 році було визнано українським бестселером.

Холодноярський отаман “Чорний Ворон” повертається в рідні краї, аби підняти народ на повстання проти влади більшовиків, але люди втомилися від війни та спокушені амністією, тому вони вже не підтримують “Чорного Ворона”. Український уряд у вигнанні також закликає припинити боротьбу. “Чорний Ворон” отримує шанс виїхати з України разом із коханою жінкою, але відмовляється від спокійного життя заради продовження боротьби.

Режисер стрічки Олег Туранский розповів: “Залишенець. Чорний Ворон” базується не лише на однойменному романі-бестселері, а передусім – на реальних подіях та фактах героїчної історії України. Це історія кохання під час визвольної війни. Заради продовження своєї боротьби герой приносить в жертву найдорожче, що є у його житті…

Зазначимо, що ще в лютому гендиректор “1+1 медіа” Олександр Ткаченко – продюсер фільму – говорив, що роман Шкляра “Чорний ворон” перетворять на телефільм із 4 серій.

Читайте також:  У Франківську Жогло, Луцький та Ковцун презентували комедію "Секс і нічого особистого"

Додамо, що історія з екранізацією знаменитого твору тягнеться багато років. Свого часу колишній президент Віктор Ющенко лобіював кіноадаптацію “Залишенця” і мав намір залучити для цього голлівудського актора і режисера Мела Гібсона, а також польського режисера Єжи Гофмана. Однак нічого із цього не вийшло. У 2010 році в Україні навіть було оголошено збір коштів для зйомки фільму.

Наразі лауреат Шевченківської премії та народної Шевченківської премії письменник Василь Шкляр працює над новим романом і вже попередньо підібрав йому назву “Троща”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.