facebook

З Іраном домовилися щодо всіх ключових аспектів – Лавров

Зі слів Лаврова, домовленості щодо Ірану передбачають всеосяжний підхід до врегулювання.

1603434




Щодо всіх ключових аспектів врегулювання питання іранської ядерної програми досягнуті принципові домовленості, які будуть покладені на папір в найближчі дні. Про це заявив у середу, 1 квітня, в Лозанні глава МЗС РФ Сергій Лавров, передає РИА Новости.

Лавров також висловив сподівання, що домовленості щодо іранської ядерної програми будуть оголошені найближчим часом.

“Можна вже з достатньою часткою впевненості сказати, що щодо всіх ключових аспектів остаточного врегулювання цієї проблеми нами на рівні міністрів досягнута принципова домовленість, яка буде в найближчі години, сподіваюся, ну, може, день, покладена на папір”, – сказав він.

“Ці домовленості мають бути покладені на папір, сподіваюся, що коли це станеться, вони будуть оголошені найближчим часом для світової громадськості. Це зробить високий представник ЄС Федеріка Могеріні і міністр закордонних справ Ірану Джавад Зариф”, – зазначив Лавров.

Зі слів глави МЗС РФ, домовленості щодо Ірану, досягнуті в Лозанні, передбачають всеосяжний підхід до врегулювання, в тому числі передбачається вирішення питання щодо санкцій.

“Домовленість передбачає всеосяжний підхід до врегулювання (іранської ядерної проблеми), включаючи заходи верифікації виключно мирного характеру ядерної програми по лінії МАГАТЕ, включаючи розгорнуті положення про зняття санкцій”, – сказав Лавров.

Переговори “шістки” та Ірану щодо ядерної програми Тегерана перервалися на ніч, поновляться в 7:30 мск на рівні експертів без Ірану, потім Тегеран приєднається.

Читайте також:  Гуменюк розповіла, навіщо РФ використала іранські дрони після тритижневої паузи

Шукайте деталі в групі Facebook