facebook

Кримськотатарський телеканал АТR припинив мовлення

Телеканал не зміг до 1 квітня пройти перереєстрацію відповідно до російського законодавства.

1603430




Кримськотатарський телеканал ATR припинив мовлення в Криму, так як у відведений термін не зміг пройти перереєстрацію відповідно до російського законодавства. Про це повідомила генеральний директор телеканалу Ельзара Іслямова, передат  РІА Новости Украина.

Раніше представники телеканалу ATR заявляли, що Роскомнадзор затримав їх заяви про реєстрацію. Телеканал працював на підставі ліцензії, виданої офіційними органами України. Водночас законодавство РФ вимагає отримання російської ліцензії.

Відповідно до закону, до 1 квітня ЗМІ можуть отримати російські ліцензії без справляння плати. Ті ЗМІ, які не зроблять цього, не зможуть продовжити роботу. Телеканал припинив мовлення рівно опівночі в ніч на 1 квітня.

“Ми так і не отримали правових документів, які дозволяють нам здійснювати мовлення”, – сказала Іслямова.

З її слів, телеканал чотири рази подавав необхідний пакет документів в Роскомнадзор, починаючи з жовтня минулого року, проте весь час отримував відмову.

“Ми надалі будемо робити все для того, щоб отримати необхідні документи, щоб відновити свою діяльність, або шукати законні форми для поновлення діяльності”, – сказала Іслямова.

У Криму автоматники оточили кримськотатарський канал, йдуть обшуки

Окрім телеканалу, мовлення також припинили дитячий кримськотатарський телеканал Lale, а також FM-радіостанції Мейдан і Лідер, які входять до складу медіахолдингу ATR.

Раніше віце-прем’єр кримського уряду – міністр внутрішньої політики, інформації та зв’язку Криму Дмитро Полонський заявив, що телеканал ATR не може пройти перереєстрацію з вини його власників. З його слів, власники і керівництво каналу навмисне не змогли за відведений термін належно оформити документи на перереєстрацію.

Читайте також:  Зґвалтували в готелі? У Вінниці спалахнув скандал із 13-річною дівчинкою

Шукайте деталі в групі Facebook