facebook

Щоб уберегтися від ускладнень, спричинених грипом, лікарі рекомендують прикарпатцям вакцинуватися

На базі Івано-Франківської обласної клінічної лікарні відбулась нарада за участю головного спеціаліста департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з терапії Лариси Боришкевич, головного спеціаліста ДОЗ ОДА з хірургії Володимира Пилипчука, позаштатного спеціаліста ДОЗ ОДА з організації стаціонарної допомоги Андрія Гулія та заступників головних лікарів з медичної частини.

img_6995_11

Присутні обговорили питання організації госпіталізації пацієнтів на всіх рівнях надання медичної допомоги, а також співпраці між профільними обласними закладами з приводу надання консультацій їхніми спеціалістами. Йшлося і про постановку роботи лікарів-хірургів, інфекційної служби, фтизіатрії, швидкої невідкладної допомоги. Зроблено акцент на кардіологічні патології при оглядах у військкоматах.

«В області на сьогодні лабораторно підтверджено тільки три випадки сезонного грипу H3N2, – повідомила завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Тетяна Джус. – Зараз з ситуацією щодо грипу йде прогнозований ріст. Міста Коломия, Івано-Франківськ вже увійшли в межі епідпорогу, згідно показників перейшли цю межу Рогатинський, Снятинський, Тисменицький та Долинський райони. Так, за 50 тиждень відбувся стрибок із 6 тисяч до 12 тисяч хворіючих. Серед захворюваності на грип 60% складають діти шкільного віку».

У свою чергу, щоб уберегтись від ускладнень, які може спричинити грип, фахівці рекомендують вакцинуватись.

 

Читайте також:  На Прикарпатті від грипу помeрлu двоє людей (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.