facebook

Суд не задовольнив апеляцію депутата міськради Синишина, якого визнали винним у корупції

У четвер, 22 грудня, в Івано-Франківському суді почали розглядати апеляційну заяву депутата міськради, екс-інженера інженера КП «ЄРЦ» і «МІУК» і нинішнього очільника «Міськсвітла» Віктора Синишина, якого визнали винним у корупційному правопорушенні. Він просить скасувати рішення суду першої інстанції.

15682484_673202816174322_2058358040_o


Синишин своєї вини не визнає. Адвокат обвинуваченого Михайло Жиляк зазначив, що згідно із законом, винним у корупції може бути особа, яка є посадовцем та наділена адміністративними обов’язками. Синишин же, за словами захисника, таких повноважень не мав, оскільки не керував підприємством, а лише був інженером відділу експлуатації.

«Синишин не може прирівнюватись до службової особи. Між ним і міською владою не укладались ніякі договори, тому мій підзахисний не є суб’єктом, на якого може поширюватися закон, що стосується корупції», – пояснив Жиляк .

Адвокат вважає, що у справі відсутній конфлікт інтересів. За словами Жиляка, Синишин лише стежив за виконанням робіт. Захисник нарікає, що доказ того, в чому саме полягає конфлікт інтересів, відсутній. Обурюється, що суд першої інстанції в цьому не розбирався. Також адвокат зауважив, що справа не закрита і кримінальне провадження триває.

Віктор Синишин запевнив, що закон не порушував, тож винним себе не вважає. Він просить прийняти скаргу.

«Я не вирішував ніякі питання, а документи підписував лише для ознайомлення. Я відповідав за хід виконання роботи і мій підпис не був вирішальним», – сказав Синишин.

Прокурор заперечив скаргу та попросив суду залишити апеляційну скаргу без задоволення і вважає, що всі докази були розглянуті і підтверджені судом першої інстанції.

Після обговорення в нарадчій кімнаті суд вирішив залишити без задоволення апеляційну скаргу Синишина.

Нагадаємо, Віктора Синишина звинувачують в отриманні його фірми підрядів від КП «ЄРЦ», в якому він тоді працював.

Читайте також:  За крок до трагедії: прикарпатців вчасно госпіталізували із отруєнням чадним газом

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.