facebook

В Україні створили опозиційний уряд

Опозиційний кабмін хочуть зробити громадським майданчиком для розробки стратегічно важливих проектів.

1603249




У Києві у вівторок, 31 березня, відбулася презентація опозиційного уряду. Тіньовий кабмін очолив Борис Колесніков, до складу увійшли чотири віце-прем’єри і 12 міністрів.

“Нинішній уряд абсолютно недієздатний. Тому на основі європейської практики ми створюємо опозиційний уряд, який стане громадським майданчиком для розробки стратегічно важливих проектів у соціально-економічній сфері, а також займеться конституційною реформою і безпекою держави”, – заявив Колесніков під час презентації.

За його словами, дві головні помилки влади, які необхідно терміново виправляти, – безробіття і девальвація гривні.

“Кожен опозиційний уряд створюється як громадський майданчик, на якому роль і права опозиції не врегульовані законодавчо. Але ще раз хочу нагадати владі – ніякі уряди – чинні чи опозиційні – не мають ніякого значення, тому що головним критерієм є рівень життя людей. Чим вищий рівень життя – тим краще живе суспільство”, – наголосив Колесніков.

Він додав, що робота опозиційного уряду почнеться з аналізу помилок, допущених чинною владою.

“Будь-яка робота починається з аналізу ситуації, аналізу помилок, які, на нашу думку, потрібно виправляти. Перша помилка – безробіття. В Україні офіційно два мільйони безробітних, три мільйони людей перебувають за кордоном. Ще мільйон – це приховане безробіття. Ще мільйон нероб – у владних структурах. Така ситуація говорить про те, що ми близькі до 25% реального безробіття. Країни Європи проходили подібне, але це було на тлі глобальних реформ”, – зазначив Колесніков.

Друга проблема, за словами політика, – девальвація гривні. “Девальвація – це друга проблема, оскільки вона веде до зубожіння українців. І сьогодні – головне завдання Опозиційного уряду – не тільки критикувати владу, але й давати конструктивні пропозиції щодо вирішення проблем”, – підсумував Колесніков.

Читайте також:  Чого найбільше боїться Росія в Україні – волонтер назвав дві речі

Він також зазначив, що робота опозиційного уряду буде побудована на трьох критеріях, “які принесли світовий успіх цивілізованим країнам, – простота, прозорість і прагматизм”.

На переконання політика, ні стара “помаранчева” команда, ні осколки нової влади не здатні привести країну до успіху і процвітання.

“Приходячи у владу за допомогою обману виборців, щоразу впродовж останніх десяти років результат їхньої діяльності був нульовим. Так більше бути не може. Країна повинна розвиватися на основі головних демократичних принципів”, – додав Колесніков.

Нагадаємо, раніше колишній віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул анонсував створення опозиційного уряду народними депутатами з Опозиційного блоку і оприлюднив деякі позиції в “уряді”.

Шукайте деталі в групі Facebook