facebook

NASA проведе випробування “літальної тарілки” для посадок кораблів на Марс

Тестовий політ апарату LDSD намічений на першу половину червня.

1603439




Космічне відомство США (NASA) у червні проведе друге випробування апарату Low-Density Supersonic Decelerator (LDSD), призначеного для майбутніх посадок вантажних і пілотованих кораблів на Марс.

Космічний апарат LDSD зовні нагадує літальну тарілку в тому вигляді, в якому її прийнято зображати у мультфільмах і кіно. Дископодібний апарат обладнаний надувним “поясом” і величезним парашутом.

Тестовий політ апарату намічений на першу половину червня, але точна дата, як повідомили у вівторок представники місії, залежатиме від погодних умов. Фахівці сподіваються, що випробування вдасться провести в період з 2 по 12 червня.

Апарат підніметься на висоту 37 кілометрів з Тихоокеанської ракетної бази на гавайському острові Кауаї за допомогою повітряної кулі. Потім ракетний двигун додасть апарату надзвукове прискорення і, піднявшись на висоту більше 55 кілометрів над поверхнею Землі, LDSD почне знижуватися з допомогою надувного “пояса”, який надувається в момент початку зниження апарату і, за задумом творців, забезпечує можливість планувати при посадці в розрядженій марсіанській атмосфері.

США мають намір висадити астронавтів на астероїд у 2025 році

За розрахунками NASA, тест триватиме близько 4,5 годин, після чого апарат приземлиться в Тихому океані в районі Гавайського архіпелагу.

Перше аналогічне випробування літальної тарілки LDSD відбулося наприкінці червня минулого року.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  Лід на Плутоні складається з азоту, метану, води і чадного газу

Шукайте деталі в групі Facebook