facebook

У Краматорську запобігли самогубству підлітка, який виконував завдання “групи смерті” у соцмережі

Хлопчик опинився в кроці від суїциду. У Краматорську Донецької області правоохоронці запобігли самогубству хлопчика, який виконував завдання “квесту” однієї з суїцидальних груп у соцмережі. Про це розповів начальник краматорського міськвідділу поліції Віталій Максимів, передає місцеве видання “Восточний проект”.

89_big

 

“Нещодавно підліток з Краматорська опинився в кроці від суїциду… Ми отримали інформацію, що хлопець із нашого міста є учасником подібної групи у соціальній мережі. Наші співробітники моментально відреагували – вони провели бесіди з підлітком і його мамою. Таким чином, вдалося уникнути трагедії”, – розповів Максимів, згадавши також про нещодавний випадок у Маріуполі.

Співробітник поліції, який безпосередньо займається справами неповнолітніх, Павло Подгорний зазначив, що деякі підлітки можуть потрапити у небезпечні групи в соцмережах, коли відчувають себе самотніми і їм не вистачає спілкування з однолітками.



“Ми настійно рекомендуємо батькам стежити за тим, чим займаються їхні діти за комп’ютером. Звичайно, зробити це не завжди легко – у деяких підлітків у соціальних мережах по кілька сторінок. Тим не менш, ми просимо дорослих більше розмовляти зі своїми дітьми і в процесі дізнаватися про те, що їх турбує і намагатися допомогти”, – розповів Павло Подгорний.

Рідні звинувачують у самогубстві вчителя Нагадаємо, на початку грудня у Донецькій області в місті Маріуполь 15-річна дівчина стрибнула з 13-го поверху будинку, вирішивши покінчити із собою. Перед цим вона виконувала завдання “квесту” з соцмережі. Серед завдань “квесту” також було палити руки над свічкою, проколювати опіки голкою, а вже потім зістрибнути з 13-го поверху. Всі ці завдання вона брала із групи в соціальній мережі. За словами мешканців багатоповерхівки, де загинула дівчинка, свій вчинок вона навіть записала на телефон.

Читайте також:  У Калуші спалахнув Mercedes-Benz

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.