facebook

Зруйнований бойовиками міст між Сєвєродонецьком і Рубіжним відновили

Сьогодні відбулося урочисте відкриття мосту, який з’єднує два Сєвєродонецьк та Рубіжне на Луганщині

im578x383-міст_москаль1


Про це йдеться у повідомленні на сайті керівника Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

“На жаль, держава не виділила на ремонт мосту жодної копійки, – сказав Москаль. – У Києві тільки говорять про необхідність відновлення Донбасу, а грошей на це не дають зовсім. Тому довелося згадати старий метод – “з миру по нитці – Сєвєродонецьку й Рубіжному міст”.

Як зазначається, ремонт зроблено коштами місцевих бюджетів та підприємств, які вирішили допомогти в цій важливій справі.

Загалом внаслідок бойових дій на контрольованій Україною території Луганщини пошкоджено чи зруйновано 12 комунальних та 7 загальнодержавних мостів. На їхнє відновлення потрібно понад 220 мільйонів гривень, причому за цінами 2014 року.

“Будемо просити допомоги від міжнародних організацій, виділимо кошти з місцевих бюджетів і, звичайно ж, сподіваємося на справжню, а не декларовану участь держави у відновленні Донбасу. Наступний міст, за ремонт якого візьмемося найближчим часом”, – через Сіверський Донець між Сєвєродонецьком та Лисичанськом.

Після урочистого відкриття через відновлений міст проїхав перший символічний транспорт – вантажівка з піском, автобус зі школярами та група велосипедистів. А громадські активісти пронесли через міст величезний 40-метровий національний прапор.

Фото moskal.in.ua

Нагадаємо, міст через р.Борова був підірваний бойовиками в ніч із 20 на 21 липня під час їхнього відступу. Таким чином вони намагалися завадити наступу українських збройних сил. Після звільнення Рубіжного, Сєвєродонецька та Лисичанська через Борову навели тимчасовий понтонний міст, для переїзду якого доводилося робити гак на 10 кілометрів. До понтону вела ґрунтова дорога, тому в негоду водії робили ще більший об’їзд довжиною в 30 кілометрів.

Читайте також:  На Прикарпатті в будь-яку хвилину може обвалитися частина дорожнього мосту (ВІДЕО)

джерело http://espreso.tv/news/2015/03/31/zruynovanyy_boyovykamy_mist_mizh_syevyerodoneckom_i_rubizhnym_vidnovyly

Шукайте деталі в групі Facebook