facebook

У Генштабі пояснили, від чого залежить призов офіцерів запасу

Остаточне рішення про необхідність призова в армію офіцерів запасу буде прийнято після того, як будуть показники тих, хто здобув право на звільнення.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України полковник Марко Андрусяк, передає УНІАН.

288782_1

“Остаточне рішення буде прийнято після того, коли ми побачимо реальні показники звільнення тих громадян, які отримали право на звільнення відповідно до закону (“Про внесення змін до деякях законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку проходження військової служби” – ред.), та враховуючи прогнозовані показники прийому на військову службу за контрактом у добровільному порядку. Тоді можна буде робити певні висновки і приймати відповідні рішення”, – зазначив Андрусяк.

За його словами, якщо рішення про призов офіцерів запасу буде прийнято, то вони пройдуть спеціальні курси підготовки строком до трьох місяців, залежно від спеціальностей. Міністерство оборони готове до організації таких курсів з лютого 2017 року. Після закінчення курсів офіцери будуть розподілені по військових частинах в пунктах постійної дислокації.

Раніше в Генштабі повідомили, що попризваних офіцерів запасу будуть відправляти в зону проведення АТО тільки на добровільній основі.

Читайте також:  Кава з присмаком війни: боєць АТО відкриє в Івано-Франківську бандерівську ростерію

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.