facebook

Яценюк: Основні докази у справах “сім’ї” Януковича знищені

Арсеній Яценюк заявив, що докази у кримінальних провадженнях режиму екс-президента Віктора Януковича були знищені.

1603988




Про це він заявив на прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Берліні. “Основне питання – це те, що особи, які підозрюються у скоєнні злочину проти людяності – це колишній президент України, голова Служби безпеки України, колишній міністр внутрішніх справ України, отримали політичний притулок і громадянство Росії. Ключові особи, які переслідуються за українським законодавством, отримали захист від Росії, і ми не можемо їх допитати. ГПУ скерувала запит РФ на екстрадицію”, – заявив він.

“За тією інформацією, яка є у мене, вона свідчить про те, що основні докази у цих справах були знищені колишнім режимом. І для встановлення істини в цих справах треба дуже активно попрацювати і допитати організаторів цих злочинів, які перебувають в Росії”, – додав він.

Як раніше повідомлялося, міністр юстиції України Павло Петренко переконаний, що Генеральна прокуратура України вже цього року доведе розслідування кримінальних проваджень щодо екс-президента Віктора Януковича і його оточення до вироків судів і будуть прийняті рішення про конфіскацію коштів, заарештованих на рахунках як в Україні, так і за кордоном.

Читайте також:  Втрати держбюджету від війни на Донбасі склали близько $3 млрд

Шукайте деталі в групі Facebook