facebook

Назване найдорожче місто України

Рейтинг українських міст за вартістю життя очолила Одеса, а столиця України опинилася на другому місці.

Про це свідчать дані, опубліковані порталом Numbeo. Новину передає «Преса України».

2f0bb363022db6fd36b02ff7c6345bcb1484473836

До першої п’ятірки найдорожчих міст України увійшов також Харків, Дніпро та Суми. Після вказаних міст у рейтингу розмістився Львів.

На сайті також вказане місце українських міст у аналогічному світовому рейтингу. Так, у списку міст світу за дорожнечею життя Одеса опинилася на 454-му місці, Київ поступився їй на чотири сходинки і зайняв 458-му позицію. Харків знаходиться на 465-му місці, Дніпро – 472, Суми – 473, Львів – 475-му місці.

Найбільш дорогим містом у світі виявився адміністративний центр Бермудських островів Гамільтон. Після нього у рейтингу розмістилися три швейцарські міста – Женева, Базель, Цюрих.

Відзначимо, що автори рейтингу враховували вартість нерухомості, тарифи на комунальні послуги, ціни на продукти харчування та одяг та інші показники.

Портал Numbeo є однією з найбільших у світі баз даних, яка формується на основі інформації від користувачів з різних міст та країн по всьому світу. Сайт пропонує актуальні дані про вартість життя, ціни на нерухомість, про охорону здоров’я, злочинність, транспорт та забруднення навколишнього середовища.

Нагадаємо, раніше в Україні склали рейтинг міст за рівнем життя та комфортністю. У лідерах опинилися Вінниця, Луцьк і Харків, в аутсайдерах – Запоріжжя і Дніпро.

Читайте також:  Астролог Влад Росс передбачив нові біди навесні-2023

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.